Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde inspiratie voor het weekend: tips voor de perfecte ademhaling uit ‘Adem in adem uit’ van Stuart Sandeman + win 2 exemplaren

Gezond.be
4 min read

Weet jij – alweer – niet wat te doen dit weekend? Wij redden je met veel plezier uit de nood, door elke week een ‘gezond’ boek voor te stellen. Deze week delen we tips voor de perfecte ademhaling uit ‘Adem in adem uit’ van Stuart Sandeman. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen twee exemplaren van het boek wegschenken. Laat het weekend maar beginnen!

Wat is een perfecte ademhaling?

Helaas bestaat er niet zoiets als één perfecte manier van ademhalen, omdat je ademhaling volledig afhangt van wat je aan het doen bent. Als ik naar een perfecte ademhaling kijk, dan begin ik graag bij de ademhaling in natuurlijke rust. Wanneer je rust hoort je ademhaling niet gespannen, gejaagd, snel of beperkt te zijn. Bij de ideale ademhaling adem je in door je neus en ze begint laag in je romp, als een golf die zich omhoog beweegt. Ze beweegt zich door je lichaam, soepel, langzaam, ontspannen en moeiteloos. Ideale ademhalers hebben een heel korte natuurlijke pauze tussen hun ademhalingen. Ze ademen uit door hun neus en hun ademhaling is ontspannen. Ze besturen of forceren niets.

Waardoor ontstaat een perfecte ademhaling?

Een gezonde ademhaling weerspiegelt een gezonde geest en een gezond lichaam. Perfecte ademhalers hebben tegenspoed en moeilijkheden in hun leven niet vermeden (want dat is onmogelijk); ze hebben lastige emoties weten te verwerken en hebben geleerd de dingen die ze tegenhoudt los te laten.

Wat is het gevolg van een perfecte ademhaling?

Een perfecte ademhaling voorziet je cellen van een optimale hoeveelheid zuurstof, wat je ook aan het doen bent. In rust houdt de perfecte ademhaling je hele systeem in balans en helpt ze je lichaam te ontdoen van giftige stoffen. Perfecte ademhalers voelen zich geconcentreerd, ontspannen en opgewekt. Ze kunnen rustig met de stroom meegaan, maar ze kunnen ook de controle nemen als dat nodig is, zonder hun emoties de overhand te laten nemen in moeilijke situaties. Dit type ademhaling zorgt voor een gevoel van zekerheid, optimisme en tevredenheid. Als je op deze manier ademt lach jij het leven toe en lacht het leven jou toe.

Zelftest

De perfecte ademhaling in rust zal niet de perfecte ademhaling zijn voor elk moment van de dag. Let tijdens het doorwerken van dit boek op je ademhaling op basis van de vijf basisbezigheden hierna en noteer welk ademtype het meest op jou van toepassing is tijdens deze bezigheden.

  • Ademhaling in rust.
  • Ademhaling gedurende de dag.
  • Ademhaling wanneer je slaapt.
  • Ademhaling wanneer je praat.
  • Ademhaling bij lichamelijke inspanning.

Win 3 exemplaren van ‘Adem in adem uit’

Wil je meer te weten komen over je ademhaling?Dan hebben wij goed nieuws voor je, want wij mogen van uitgeverij Boekerij twee exemplaren van het boek wegschenken. Wat je moet doen om er binnenkort eentje op je boekenplank te kunnen plaatsen? Je leest het hier!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…