Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gratis festivals België 2016!

Anja
2 min read

Het festivalseizoen komt eraan. Jammer genoeg zijn festivals ook heel kostelijk. Daarom hebben wij enkele gratis festivals op een rijtje gezet. Een ideaal alternatief als je toch wat sfeer, muziek en leuke momenten met vrienden wilt beleven zonder een grote som geld uit te geven.

Sorry, Not Sorry Urban Sport & Art Festival

Op 7 en 8 mei kun je genieten van heel wat kunst en recreatie in De Centrale in Gent. Het festival is zowel indoor als outdoor en staat in het teken van “kunst op straat”. Op zaterdag 7 mei is Urban Sport and Art Festival aan de beurt en op zondag Danspunt. Er zijn verschillende workshops te beleven: van hip hop tot eten en graffiti! Er komen heel wat dansscholen kunsten tonen, er zijn battles, demonstraties, creatieve jeugdtrajecten en toonmomenten.

Hidirellez 2016

Op zondag 8 mei kun je in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen in Gent het zomerseizoen inzetten met het internationale lentefeest Hidirellez. Hidirellez is de Turkse benaming voor het lentefeest en dit wordt als een van de belangrijkste seizoensfeesten gezien in Turkije, de Balkan en het Midden-Oosten. Het festival lokte met vorige edities al duizenden Gentenaars.

Bockor Rock

Op zondag 15 mei en kun je genieten van dit gratis festival op het Schouwburgplein in Kortrijk. Op de line-up staan onder andere Les Truttes en Lisa Smolders. Er zijn dit jaar ook food trucks te vinden op het festival.

Grensrock

Grensrock is een festival in het Brouwerspark in Menen op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni. Het festival bestaat al sinds 1987, daarmee is Grenrock dit jaar toe aan zijn 29e editie. Op de line-up staan onder andere Vuurwerk, The Sore Losers, Woodie Smalls en Simple Pigeons.

Maanrock

Maanrock is Vlaanderen’s grootste gratis rock- en popfestival. Het is een openlucht festival in de binnenstad van Mechelen. Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus kun je er genieten van een dag vol pop, rock, dance, techno, hiphop, jazz en klassieke muziek. Het is een festival voor jong en oud. Dit jaar bestaat Maanrock 20 jaar. Er zijn 4 podia, maar Maanrock is meer dan muziek alleen: ook foodcorners, randanimatie, kunst en theater zullen je bekoren.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…