Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Handig tips & tricks om droogshampoo juist te gebruiken

Gezond.be
4 min read

Heb je je overslapen en dus geen tijd meer om je haar te wassen? Of ga je een avondje uit, maar heb je echt geen zin om je haar te wassen, drogen en stijlen? Dan is droogshampoo waarschijnlijk al een aantal keer je lifesaver geweest. Maar gebruik je dit wondermiddel wel op de juiste manier? We geven je een aantal handige tips & tricks mee!

Waarvoor dient droogshampoo?

Droogshampoo is eigenlijk een soort poeder dat de natuurlijke haartalg, wat ons haar vettig maakt, absorbeert. Droogshampoo haalt dus het vet uit je haar en zorgt ervoor dat je hoofdhuid weer schoon is. Zo hoef je niet met een vettige coupe naar je werk te vertrekken, en kan je gerust nog een dagje langer wachten voordat je je haar wast. Droogshampoo zorgt er niet alleen voor dat je haar er minder vettig uitziet, het geeft je haar ook een lekkere geur. Dat kan vooral na het sporten interessant zijn. Droogshampoo kan ook gebruikt worden bij het stylen van haar, want het poeder zorgt ervoor dat je haar meer volume krijgt en dat je kapsel beter blijft zitten. Van een win-winsituatie gesproken!  

Gebruik jij droogshampoo wel op de juiste manier?

Natuurlijk werkt droogshampoo enkel optimaal wanneer je het product op de juiste manier gebruikt. Zo is het belangrijk dat je de shampoo op droog haar gebruikt, anders ontstaan er al snel klontertjes. Spray droogshampoo net zoals haarlak ook van een afstand in je haar, maar begin niet bij de kruin. Het is beter om je lokken één voor één op te liften, zodat je dichter bij de haarwortel kunt sprayen. Borstel je haar vervolgens altijd goed door. Vooral bij donker haar loop je anders het risico dat er een grijze waas achterblijft op je haar.

Natuurlijk geldt bij droogshampoo ook het principe ‘trop is teveel’. Je mag niet vergeten dat droogshampoo slechts een noodoplossing is, en dat je je haar later alsnog zult moeten wassen. Wanneer je te vaak droogshampoo gebruikt, wordt er te veel natuurlijke haartalg geabsorbeerd. Het gevolg is dat je talgkliertjes te schoon zijn en ze extra talg aanmaken, waardoor je met een overproductie te maken krijgt en je haar nog sneller vet wordt.

Handige tips & tricks

Zoals we eerder al aanhaalden, kan droogshampoo voor heel wat verschillende doeleinden gebruikt worden. We geven je nog een aantal handige tips & tricks mee:

  • Heb je gekleurd haar? Probeer dan af en toe eens droogshampoo te gebruiken in plaats van het om de haverklap te moeten wassen. Droogshampoo zorgt er namelijk voor dat je haarkleur beschermd blijft, en dat het ook zijn levendigheid behoudt.
  • Last van een geïrriteerde hoofdhuid? Dan kan dat met je talgproductie te maken hebben. Spuit wat droogshampoo op je haar. Het poeder zal de talgproductie ondersteunen en je hoofdhuid kalmeren.
  • Wil je vollere wenkbrauwen? Kam dan je wenkbrauwen met een borsteltje waar je wat droogshampoo op gespoten hebt. Droogshampoo laat je wenkbrauwen dikker lijken, en bovendien liggen alle haartjes onmiddellijk in de juiste richting.
  • Last van statische kleding? Spuit er wat droogshampoo op, en je bent er zo van verlost! Test he droogshampoo wel eerst op witte vlekken.
Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…