Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De heilzame werking van Quinoa

Bram
2 min read

Quinoa is het meest populaire gezonde voedingsmiddel op dit moment. Het is glutenvrij, rijk aan proteïnen en het bevat maar liefst alle negen essentiële aminozuren. Het bevat ook veel vezels, magnesium, vitamine B, ijzer, potassium, calcium, vitamine E en andere antioxidanten. Nog niet overtuigd? Hier zijn de 7 gezondheidsvoordelen van Quinoa.

1.Het is erg voedzaam

Quinoa werd in tijden van de Inca’s al ‘de moeder van alle graansoorten’ genoemd. Nu pas beginnen wij ook te ontdekken hoe voedzaam Quinoa is. Het zit dan ook boordevol belangrijke voedingsstoffen.

2.Meer vezels dan in de meeste granen

Vezels staan er bekend om dat ze je spijsvertering ondersteunen. Ze zijn ook belangrijk om hartziekten te voorkomen omdat ze onze bloeddruk en bloedsuikerspiegel reguleren. Vezels verlagen bovendien je cholesterol en ze helpen je om gewicht te verliezen.

3.Glutenvrij

Meer en meer mensen hebben nood aan een glutenvrij dieet. Quinoa is van nature glutenvrij en dus ideaal voor mensen die moeilijk gluten verteren.

4.Gezonde plantaardige proteïnen

Quinoa is een van de weinige granen waar zoveel proteïnen inzitten. Het bevat zelfs alle negen essentiële vetzuren, dat is erg uitzonderluik. Eén portie Quinoa bevat zelfs 16% van onze dagelijks aanbevolen hoeveelheid proteïnen.

5.Magnesium

Magnesium is waarschijnlijk een van de gezondste mineralen die er zijn. Ons lichaam heeft het nodig voor meer dan 300 biologische processen om gezond te blijven. Gelukkig zit Quinoa boordevol magnesium. In één portie zit maar liefst 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium die we nodig hebben!

6.Het versnelt je metabolisme

Quinoa is bijzonder gezond en dat heeft invloed op je metabolisme. Het heeft een lage glycemische index en het verlaagt je bloedsuiker. Ideaal dus voor mensen die diabetes hebben. Wil jij graag wat vermageren? Eet dan Quinoa!

7.Enorm veel antioxidanten

Quinoa bevat enorm veel antioxidanten, dat is wetenschappelijk bewezen. Antioxidanten helpen je lichaam te vechten tegen vrije radicalen. Het beschermt ons tegen welvaartsziekten en kanker.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…