Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe fit ben jij in je hoofd? Doe hier de test!

4 min read

Heb jij door alle veranderingen van de laatste tijd veel meer zorgen aan je hoofd? Of ben je juist kalmer doordat je agenda niet langer overvol staat? Met andere woorden: hoe staat het met jouw mentale gezondheid? Ontdek het in deze test!

Je hebt je smartphone en je huissleutels weer eens ergens verkeerd gelegd, je bent een belangrijke afspraak helemaal uit het oog verloren, je zoekt al een uur naar je bril die op je hoofd staat of je hebt al een hele voormiddag je trui binnenstebuiten aan. Klinkt het herkenbaar? Dan is jouw schijfruimte misschien overvol.

Ons hoofd is als een computer met een harde schijf en die heeft een bepaalde schijfruimte. Daar kan heel wat informatie in opgeslaan worden en je kan er verschillende zaken tegelijkertijd mee doen. Maar op een bepaald moment is er te weinig ruimte over. Dan functioneert die computer niet goed meer, loopt hij vast of verdwijnen er noodgedwongen zaken naar de achtergrond. Het is dus belangrijk om voldoende schijfruimte vrij te houden.

Doe de online mentale fittest
In deze verwarrende tijden, kan je hoofd al eens voller zitten dan anders. De coronacrisis brengt angst en stress met zich mee, waardoor er een grotere kans is dat er mentaal een overbelasting is. Misschien kan jij in deze dagen ook wel meer rust gebruiken? Benieuwd hoe het met jouw mentale computer gesteld is? Doe snel de test hier.

Is het tijd om ruimte vrij te maken? Dan biedt Partena Ziekenfonds tips en hulp op maat van jouw situatie. Zo kan je bijvoorbeeld bellen naar de Partena Luisterlijn. Als klant van Partena kan iedereen tot 5 keer per jaar gratis naar deze hulplijn bellen voor een telefonische vrijblijvende gesprek met een ervaren en erkende psycholoog. Bovendien waarborgt de Luisterlijn je privacy en houden haar zorgverstrekkers zich aan het beroepsgeheim.

Heb je het gevoel dat jouw schijfruimte vol zit?

Voor sommigen betekenden de afgelopen weken een leven waarin meer tijd vrijkwam. Dat lijkt een luxe, maar het kan ook voor extra stress zorgen rond bijvoorbeeld werkzekerheid. Voor anderen is deze periode net een periode waarin het extra druk is door het combineren van thuiswerk en de opvang van de kinderen of de zorg voor ouderen. Hoe dan ook is het voor iedereen belangrijk om even stil te staan bij jezelf. Doe hier de mentale fittest van Partena, zo neem je meteen 2 minuten de tijd voor jezelf en check je hoe het met jouw mentale weerbaarheid op dit moment gesteld is. Nadien krijg je tips om jouw veerkracht een boost te geven.

Doe hier snel de mentale fittest van Partena en ontdek hoe het met jouw schijfruimte gesteld is.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…