Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe houd je je haar gezond?

3 min read

We dromen allemaal van mooi, glanzend én gezond haar. Maar weet je hoe je je lokken het best verzorgt en hoe je je haar in topconditie houdt? Ontdek onze tips voor een echte Instagrammable haardos!

1. Ga regelmatig naar de kapper

Je haar in topconditie houden kan je in de eerste plaats doen door het geregeld te laten knippen. Een tweemaandelijkse kappersbeurt is ideaal om je lokken mooi, vol en gezond te houden. Je voorkomt er gespleten haarpunten mee en je haar zal sneller groeien.

2. Slaap op een satijnen kussensloop

Ja, zelfs je beddengoed heeft een impact op de gezondheid van je haar! Een katoenen kussensloop zorgt voor veel wrijving wanneer je slaapt. Hierdoor kan je haar sneller afbreken en klitten vertonen. Een satijnen kussensloop is ideaal wanneer je je haar mooi wil houden. Bovendien oogt een satijnen dekbedovertrek supermooi in je slaapkamer!

3. Was je haar niet te veel

Je haar té vaak wassen, resulteert uiteindelijk in het beschadigen van je haar. De agressieve ingrediënten van shampoo en conditioner drogen je haar namelijk uit. Was je haar dus zeker niet elke dag maar probeer er minstens een dag tussen te laten. Vind je je haar echt te vet, dan kan je een droogshampoo gebruiken.

4. Gebruik goede stylingtools

We weten allemaal dat hitte niet goed is voor je haar. Maar natuurlijk kunnen we niet zonder een haardroger en onze favoriete stylingtools zoals een krul- of stijltang. Wanneer je ze met mate gebruikt en kiest voor een kwalitatief exemplaar zoals een dyson airwrap is er gelukkig geen vuiltje aan de lucht!

5. Draag je haar in een vlecht, dot of paardenstaart

Je haren los dragen, verhoogt de kans op beschadigd en breekbaar haar. Dat komt omdat je losse haren schuren langs je kledij of de stoel waarop je zit. Draag het dus wat vaker vast zodat er minder kans is op schade. Doe je vlecht, staart of dot zeker niet té strak. En vermijd rubberen elastiekjes. Ga voor kwalitatieve scrunchies die je haar niet beschadigen. Rubberen elastiekjes trekken je haren uit het haarzakje dus probeer dit te allen tijde te vermijden.

6. Drink voldoende water

Je moet je haren niet alleen langs de oppervlakte of de buitenkant verzorgen, maar ook van binnenuit. Je haarwortels worden tenslotte gevoed door de voedingsstoffen die jij binnenkrijgt. Dagelijks voldoende water drinken is dus enorm belangrijk om je haar er gezond te laten uitzien. Drink minstens 1,5 liter water per dag om je lokken te laten stralen en soepel te houden!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…