Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe kan je meer bewegen op je werk?

Milan
3 min read

Wil je meer bewegen, maar kan dat niet omdat je dagelijks naar je werk moet? Dat is een onjuiste stellingname, want meer bewegen op je werk is goed te doen. De meest simpele manier die je waarschijnlijk wel kan bedenken is heen en weer lopen naar het koffiezetapparaat. Maar er zijn nog talloze extra mogelijkheden om meer te bewegen op je werk.

Stop de digitalisering

Kies ervoor om naar je collega’s te lopen, in plaats van een mailtje sturen vanaf je computer. De meters die je maakt zijn goed voor de beweging, maar wellicht krijg je er zelfs meer sociale contacten door. Een echte win-win situatie dus. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat meer persoonlijk contact met je collega’s je een gelukkiger mens maken.

Daar is die: Drinken halen

Wil je meer bewegen op de werkplek, dan kun je jezelf er ook toe dwingen. Koop een kleinere koffie of waterbeker, zodat je deze sneller weer moet bijvullen. Laat daarnaast je collega’s niet je drinken halen, hoewel het aardig lijkt, spelen zij waarschijnlijk hetzelfde spelletje. Is het koffiezetapparaat vlakbij je werkplek, kies dan voor het urinoir op een andere verdieping en pak de trap. Extra meters en goed voor de benen.

De lunchpauze

Tijdens de lunchpauze kun je er voor kiezen om in de kantine te zitten en te wachten tot de pauze voorbij is. Er is ook een actieve en beweeglijke manier om je pauzes te vullen en dat is door buiten de deur te kijken. Maak gezellig met je collega’s of gewoon alleen eens een rondje over het bedrijventerrein. Je komt weer even uit de sleur van je werk en maakt meters die je normaal waarschijnlijk niet zou maken.

Naar je werk gaan

Kan ook met de fiets! Of loop een stukje naar de bus. Zeker op mooie lentedagen of op dagen dat het niet zo hard waait is het heerlijk om met de fiets naar je werk te gaan. Krijg er een veel fitter en energieker gevoel van. Je moet jezelf er misschien even toe zetten, maar het resultaat mag er zijn. Je bespaart zelfs geld als je de auto vaker laat staan.

Neem een stappenteller

Wil je weten hoeveel je elke dag beweegt, overweeg dan een stappenteller. Hierop zie je hoeveel meters je maakt en hoeveel calorieën je op je werk verbrandt. Je kunt daarbij ook doelen stellen voor meer beweging, erg handig!

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…