Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Als je dit eet wordt je nooit meer ziek

Bram
3 min read

Ken jij ook iemand die nooit ziek wordt en vraag je je af hoe dat komt? Misschien eten zij wel deze voedingsmiddelen. Ze zorgen voor een ijzersterk immuunsysteem!

1. Knoflook

Knoflook bevat een stof die je immuunsysteem extra stimuleert. Je lichaam zal meer witte bloedcellen aanmaken waardoor verkoudheden en virussen geen kans krijgen. Ook zal je immuunsysteem beter opgewassen zijn tegen bacteriële infecties. Knoflook is zelfs 100% effectief tegen de virussen die verkoudheden en de griep veroorzaken.

2. Ajuin

Als je elke dag ajuin eet heb je minder kans om ziek te worden. Het geeft je immuunsysteem een boost en het stimuleert je bloedcirculatie. Voel je een verkoudheid aankomen? Eet dan een stukje rauwe ajuin om je immuunsysteem wakker te maken.

3. Gember

Gember is niet alleen lekker pittig, het is erg goed voor je gezondheid. Gember verlaagt koorts, verlicht een ontstoken keel en verwijdert slijm uit je lichaam. Het bevat een stof die ontstekingsremmend is, je bloedcirculatie op gang brengt en je sinussen opent. Omdat je bloedcirculatie gestimuleerd wordt kan er meer zuurstof naar je lichaam gaan. Hierdoor worden virussen en bacteriën aangevallen. Onderzoek toont aan dat gember een krachtig middel is tegen griep en verkoudheden. Krijg jij ook zin in een gember theetje?

4. Cayennepeper

Cayennepeper versterkt je immuunsysteem door de productie van witte bloedcellen te verhogen. Hierdoor wordt je lichaam gereinigd van virussen en afvalstoffen. De pittige cayennepeper verhoogt bovendien je lichaamstemperatuur waardoor je meer gaat zweten. Ook dit verhoogt de activiteit van je immuunsysteem

5. Kool

Zoals elke groene bladgroente is kool een goede bron van vitamine en mineralen. De immuunsysteem verhogende antioxidanten verhogen de productie van B-cellen. Deze cellen verwijderen ziekmakende bacteriën in je lichaam. Of je kool nu rauw eet of stoomt, je zal minder snel ziek worden.

6. Citrusvruchten

Door elke dag een citroen, appelsien of een andere citrusvrucht te eten voorkom je een verkoudheid of de griep. Dat heeft te maken met de hoge dosis vitamine C in citrusvruchten, het maakt je lichaam sterker waardoor het beter kan vechten tegen virussen.

7. Groene thee

Groene thee zit boordenvol antioxidanten en stoffen die vechten tegen virussen. Het griepvirus en het verkoudheidvirus worden snel de kop ingedrukt. Drink een tasje groene thee als je ziek bent en het zal je helpen om snel beter te worden. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…