Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kies voor een gezond en duurzaam leven 

Gezond.be
3 min read

Geschreven met branded content van Aanbieders.be

Streef jij een gezond en duurzaam leven na? Beide thema’s hangen sterk met elkaar samen. Een wandeling in de buitenlucht is pas gezond, wanneer je dit doet in een omgeving met een zo schoon mogelijke lucht. Het maakt een wandeling hoog in de bergen al snel gezonder, dan een wandeling over een industriegebied. Draag bij aan het beperken van de concentratie schadelijke stoffen in de lucht, door bewust te kiezen voor het gebruik van groene energie. Groene energie vergelijken met grijze stroom laat al snel zien, dat een duurzame, groene keuze niet veel duurder hoeft te zijn. Daar waar in dit geval een deel van de uitstoot gecompenseerd wordt door de aanplanting van bijvoorbeeld nieuwe bomen.  

Tip: maak energieprijzen vergelijken makkelijker voor jezelf, door gebruik te maken van een online tool. Er zijn verschillende websites die je in een mum van tijd vertellen welke energieleverancier het goedkoopst is. 

Zelf groene stroom opwekken met zonnepanelen 

Naast de mogelijkheid om groene stroom af te nemen bij een energieleverancier, zou je kunnen overwegen dit gedeeltelijk zelf op te wekken. Denk aan de zomermaanden, waarin de zonnepanelen een groot deel van de benodigde stroom verzorgen. In de wintermaanden is de opbrengst van zonnepanelen lager. In die periode combineer je de opbrengst van de zonnepanelen met de afname van duurzame groene stroom van energieleveranciers. 

Tip: een andere vorm van een duurzaam leven is het opvangen van regenwater in een regenton, aangesloten op de regenpijp. Pak de gieter en loop een aantal keer op en neer, om deze te vullen bij de regenton. Een hele gezonde bezigheid; het is daarnaast beter dan het gebruik van een tuinslang met zuiver drinkwater.  

Neem wat vaker de fiets in plaats van auto 

Duurzaamheid kent verschillende vormen. Combineer het gebruik van groene stroom met een duurzame, gezonde levensstijl. Onderdeel hiervan is de mogelijkheid om wat vaker met de fiets, in plaats van met de auto te gaan. Pak de fiets naar het werk, naar de supermarkt en bijvoorbeeld naar familie of vrienden. Het is vaak al snel verleidelijk om met de auto te gaan. De uitstoot van schadelijke gassen hierbij zorgt echter voor een onnodig snelle achteruitgang van het klimaat en milieu. Daar komt bij dat fietsen gezond is, zowel fysiek als mentaal! Mocht je echt niet met de fiets op pad kunnen? Kies in dat geval voor het gebruik van het openbaar vervoer. 

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…