Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kinderen die te veel binnen spelen: de mogelijke gevolgen

Lore
3 min read

Veel kinderen zitten de hele dag binnen. Zij zitten het liefst achter de televisie, spelen games op de computer of hebben een game console waar ze het liefst de hele dag mee bezig zijn. Het is prima als jouw zoon of dochter af en toe binnen speelt, maar het is ook belangrijk om regelmatig buiten te komen. Speelt jouw kind te weinig buiten? Dan kan dit grote gevolgen hebben. In dit artikel lees je hier meer over.

Minder sociale contacten

Kinderen die veel binnen spelen, kunnen minder sociale contacten hebben. Dit komt omdat zij de hele dag achter de televisie, de computer of de tablet zitten, terwijl de andere kinderen in de buurt lekker met elkaar aan het ravotten zijn in de buitenlucht. Je kind heeft hoogstwaarschijnlijk wel vriendjes en vriendinnetjes op school, maar ook in de buurt wonen veel leuke kinderen. Komt jouw zoon of dochter nooit buiten, dan is de kans groot dat hij of zij al deze kinderen nooit ontmoet.

Grotere kans op overgewicht

Daarnaast hebben kinderen die veel binnen spelen een grotere kans op overgewicht. De meeste activiteiten die je binnen onderneemt, kosten niet veel energie. Zeker als je kind de hele dag achter de televisie, de computer of de tablet zit, beweegt hij of zij te weinig. Heeft je zoon of dochter wel een flinke eetlust? Dan is de kans groot dat hij of zij te zwaar wordt. Door regelmatig buiten te spelen, kan overgewicht voorkomen worden. Buitenactiviteiten zijn doorgaans wel intensief.

Groter risico op vitamine D tekort

Tot slot loopt jouw kind een groter risico op een vitamine D-tekort als hij of zij voornamelijk binnen speelt. Vitamine D is een belangrijke stof voor ons lichaam, die ons helpt goed te functioneren. Ongeveer 70 tot 90 procent van de totale vitamine D-productie in ons lichaam wordt onder invloed van zonlicht aangemaakt. Als de zon op je huid schijnt, maak je namelijk vitamine D aan.

Komt jouw kind te weinig buiten? Dan komt hij of zij te weinig in aanraking met zonlicht. Hierdoor kan er een tekort aan vitamine D ontstaan, met alle gevolgen van dien. Enkele klachten die jouw kind kan krijgen door een vitamine D-tekort, zijn chronische vermoeidheid, spierpijn, spierkrampen, gewrichtspijn, hyperventilatie, overgevoelig en/of bloedend tandvlees en regelmatige verkoudheid. Ook worden de botten van je kind zwakker door een tekort aan vitamine D. Dit kan gevaarlijk zijn.

Wil je voorkomen dat jouw kind bovenstaande klachten krijgt? Stuur hem of haar dan regelmatig naar buiten om even lekker uit te waaien. Wil je zeker weten dat je zoon of dochter voldoende vitamine D binnenkrijgt? Geef hem of haar dan vitamine D voor kinderen. Met dit supplement krijgt je kind gegarandeerd voldoende binnen van deze belangrijke stof.

 

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…