Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Last van een droge huid? Anke De Boeck en Isabel Coppens van CÎME geven tips + win 2 pakketten met een serum, lippenbalsem én bodylotion

Birte Govarts
5 min read

Door de wind, kou en droge lucht maakt je huid in de winter minder vetten aan dan in de zomer. Daardoor droogt ze sneller uit en kun je fijne lijntjes en een vermoeide en grauwe teint krijgen. In dit artikel leggen Anke De Boeck en Isabel Coppens van het Belgische huidverzorgingsmerk CÎME uit hoe je je huid tijdens de wintermaanden het beste verzorgt. Bovendien mogen wij twee beautypakketten van het merk wegschenken met daarin een Kissed by a Rose-serum, Le Baume-lippenbalsem én Green Tea Therapy-bodylotion van het merk.

1. Pas je dag- en nachtcrème aan

Gebruik een rijkere dag- en nachtcrème om je huid extra te beschermen tijdens de koude, gure wintermaanden.

2. Geef je huid een boost

Heb je het gevoel dat zelfs een rijkere crème je droge huid niet voldoende hydrateert? Geef ze dan een extra boost met een rijk en herstellend serum.

3. Vergeet je handen niet

Ook je handen krijgen het tijdens de winter hard te verduren. Sneeuwballengevecht, iemand? Of een ritje op de fiets in de ijzige kou? Ook al draag je een dik paar wanten, toch worden je handen droger en ruwer. Om ze te beschermen en herstellen, breng je best regelmatig een handcrème aan.

4. Eerst scrubben, dan smeren

Heb je in de winter ook last van droge armen en benen? Gebruik dan een scrub en smeer ze daarna in met een verzorgende bodylotion. Het is belangrijk om eerst je dode huidcellen te verwijderen, zodat je nadien je zijdezachte babyhuid diepgaand kunt hydrateren!

5. Smeer zonnecrème

Klinkt dit je vreemd in de oren? Toch is het belangrijk om je elk seizoen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Het is niet omdat je de zon niet ziet, dat ze er niet is en er geen gevolgen zijn – de zon straalt namelijk constant schadelijke UV-stralingen naar de aarde. Naast de UVB-stralingen, die ervoor zorgen dat je verbrandt, heb je ook UVA-stralingen die nog een pak schadelijker zijn. Ze dringen door tot diep in je huid en veroorzaken pigmentvlekjes en andere huidschade. UVA kan ook schade veroorzaken als de zon niet schijnt. Dus niet alleen wanneer je in augustus een dagje op het strand gaat liggen, maar ook in januari wanneer je naar je werk wandelt op een regenachtige dag. Zonnebescherming is daarom in elk seizoen belangrijk!

6. Reinigen

Begin je huidverzorgingsroutine net zoals in de zomer met het reinigen van je huid. Gebruik daarvoor een reiniger die de natuurlijke vochtbalans van je huid niet verstoort en je huid bijgevolg niet uitdroogt.

Extra tips!

  1. Houd de luchtvochtigheid in huis op peil en vermijd warme douches. Heet water droogt je huid nog meer uit.
  2. Gebruik sulfaatvrije producten, want ook sulfaten drogen je huid uit.
  3. Blijf gehydrateerd! Wist je dat je huid voor 70% uit water bestaat? Het is dan ook belangrijk om voldoende water de drinken om je huid elastisch te houden en te laten stralen. Wij raden aan om anderhalve liter water per dag te drinken!

Meer tips vind je in deze blogpost van CÎME.

Wil jij alvast werk maken van een goede, winterse huidverzorgingsroutine? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want wij mogen van CÎME twee pakketten wegschenken met daarin:

  • een Kissed by a Rose-serum twv €39,50
  • een Le Baume by CÎME-lippenbalsem twv €12,75
  • een Green Tea Therapy-bodylotion twv €19,95

Wat je moet doen om er eentje in de wacht te slepen? Je lees het hier!

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…