scrollTop top

Lifehack: zo pas jij jouw foundation aan van seizoen tot seizoen

Lifehack: zo pas jij jouw foundation aan van seizoen tot seizoen

Heb je eindelijk dé perfecte kleur foundation gevonden, en dan wordt het herfst en verdwijnt je kleurtje. Om altijd een mooie tint te hebben die bij je past, is het belangrijk dat je je foundation verandert per seizoen. Wij leggen uit hoe jij je favoriete foundation lichter en donkerder maakt, zodat hij elke seizoen bij je huidskleur past.

Foundation lichter maken

Met moisturizer of zonnebrandcrème

Moisturizer is niet alleen het perfecte ingrediënt om je foundation dunner, maar ook lichter te maken. Een combinatie van foundation en hydraterende crème zorgt bovendien voor een glowing finish. Precies wat je nodig hebt tijdens de koudere maanden, wanneer je huid er soms droog en dof uitziet.

Met primer

Het kan zijn dat je moisturizer je foundation te hard verdunt. In dat geval kun je het proberen met een druppeltje hydraterende primer. Pluspunt: je make-up blijft langer zitten.

Foundation donkerder maken

Met bronzer

In de zomer kun je je foundation gemakkelijk donkerder maken met een vloeibare bronzer die bij je zongebruinde huid past. Gebruik niet te veel bronzer en mix de twee niét door elkaar. Breng bronzer strategisch aan op de plekken waar je ook natuurlijk bruiner bent, in plaats van over je hele gezicht. Je kunt in de zomer de foundation ook skippen en alleen bronzer gebruiken voor een meer natuurlijk resultaat.

Mixen

Mix je favoriete foundation met dezelfde variant in één of twee tinten donkerder. Schaf ook dezelfde foundation aan in één of twee tinten lichter, zodat je gedurende het hele jaar de pérfecte tint hebt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!