Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mannen zijn even dramatisch als vrouwen

Anja
2 min read

Even een avondje niet drinken, wat maakt het uit? Mannen zijn dra-ma-tisch. Het valt alleen minder op. Toch zijn er genoeg punten die aantonen dat hij ook een echte dramaking kan zijn!

1. Geen leven zonder voetbal

De tv doet het niet. Ach, dan maar een avondje zonder. Zo ziet hij dat niet, want vanavond komt er een belangrijke voetbalwedstrijd op tv. Binnen no-time verandert hij in een technicus; die tv moet en zal het weer doen. Als het hem niet lukt, is het huis te klein. Zijn gezicht vertoont niets anders dan depressieve kenmerken voor de rest van de avond.

2. Halve nagel

Jij breekt je nagel weleens. Hij vindt dat je dan overdrijft, het is toch maar een nagel? Een man is net zo erg. Als hij onverstaanbaar boos en verdrietig binnenkomt, kun je pas na vijf minuten leuteren, ontcijferen dat hij een krasje op zijn nieuwe auto heeft. Als je dat krasje eenmaal gezien hebt, blijkt die nog niet eens groter dan de helft van je nagel. Wat een dramaqueen.

3. Brokkenpiloot

Als je vriend een lange tijd weggaat, sta jij hem uiteraard liefdevol uit te zwaaien. Je kunt het dan niet laten om een traantje weg te pinken. “Dat hoeft toch niet, kom op joh!”, zegt hij dan stoer. Maar oh wee! Als jij eens weggaat, wie staat er dan met een brok zo groot als een baksteen in zijn keel? Precies; hij.

4. Credo stoer

Zo lang mogelijk alles binnenhouden, qua emoties. Dat is het credo van mannen. Vrouwen zijn daar gewoon ‘anders’ in, denken zij. Mannen zouden de voordelen moeten inzien. Als je alles binnenhoudt, komt het er na een lange tijd tien keer harder uit. Gevoelens laten zien is echt wel stoer. Een man die dat doet durft het tenminste.

 

Drama is niet erg. Het geeft je meer tijd om over een situatie na te denken, je gevoelens te uitten en die dan ook kwijt te zijn. Altijd maar binnenhouden en over rare dingen inzitten, waarom? Mannen hebben nog flink wat te leren van ons.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…