Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mensen die vloeken zijn vaak aantrekkelijker en meer ontspannen

Olivier
2 min read

Vrijwel iedereen vloekt wel eens, per ongeluk of met opzet. Je stoot je hoofd, beukt met je kleine teen tegen een tafel aan of blijft achter iets scherps haken. Dit zijn allemaal situaties waarin je wel eens per ongeluk  een scheldwoord kunt laten vallen. Over het algemeen wordt vloeken niet getolereerd maar recent onderzoek toont nu aan dat mensen die vloeken vaak aantrekkelijker en meer ontspannen zijn!

Een team van onderzoekers, werkzaam aan de Keele University in Staffordshire, Engeland bestuderen de relatie tussen vloeken en het gedrag van mensen nu voor een aantal jaren. Hieruit komt naar voren dat vloeken goed kan werken om te ‘ventileren’. Vloeken is een soort van emotionele uitlaatklep. In plaats van het opkroppen van frustraties, kun je door te vloeken al je emoties er lekker uit gooien. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je ontspant.

Een ander, eerder uitgevoerd, onderzoek toonde al aan dat vloeken ervoor kan zorgen dat mensen van het andere geslacht zich sneller tot je aangetrokken voelen. Wanneer je niet teveel overdrijft, blijkt het in bepaalde situaties zelfs een opwindend effect te hebben op je bed partner. Dit geldt echter niet voor iedereen, ga dus niet ineens lopen vloeken wanneer jullie vrijen. Proberen op eigen risico!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…