Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 8 mentale trucjes gaat lopen makkelijker

Bram
3 min read

Lopen bestaat voor een groot deel uit mentale motivatie. Als je al een tijdje aan het rennen bent kan het gebeuren dat je motivatie plots weg is. Met deze 8 mentale trucjes zal het lopen veel makkelijker gaan.

1.Loop met een mantra of motiverend liedje

Heb jij een persoonlijke mantra of powersong waar je extra gemotiveerd door wordt? denk aan een zin die je kracht geeft om door te gaan en herhaal deze in je hoofd. Het kan ook helpen om een motiverend liedje mee te brengen. Loop jij zonder muziek? Dan kan je het liedje gewoon in je hoofd afspelen!

2.Tellen helpt als je moe bent

Als je echt heel moe bent kan het helpen om te beginnen tellen. Tijdens die laatste kilometers kan het helpen om dingen te tellen, het zal je afleiden van je vermoeidheid. Tel bomen, hardlopers, auto’s… wat je maar wilt. Ben je even de tel kwijt? Geen probleem, begin dan gewoon opnieuw!

3.Loop naar een bepaald punt

Op het einde van je loopsessie kan het echt zwaar worden. Probeer dan naar een bepaald punt toe te lopen, een boom bijvoorbeeld. Als je er aangekomen bent kies dan een nieuw punt. Dit zal je helpen om vol te houden.

4.Denk aan je beloning

Wat ga je na het lopen nog doen? Iets lekker en gezond eten misschien? Nog een reden om eens goed je best te doen!

5.Denk aan je techniek

Hou je rug recht, beweeg je armen losjes mee, houd je hoofd recht en gebruik je bilspieren. Als je op je techniek let krijg je afleiding. Het lopen zal niet alleen makkelijker gaan, je gaat ook beter en sneller lopen.

6.Focus op je ademhaling

Ban alle negatieve gedachten uit je hoofd en focus je alleen op je ademhaling. Adem langzaam in en nog langzamer uit. Luister naar je ademhaling en laat geen enkele gedachte toe. Dit mentale truckje heeft veel weg van een actieve meditatietechniek. Je zal je vrij voelen en het lopen makkelijker volhouden.

7.Peptalk is belangrijk

Moedig jezelf aan! Zeg tegen jezelf ‘Kom op, nog even en je bent er!’, het zal je extra motiveren.

8.Verdeel je duurloop in stukken

Ben je van plan om een hele lange afstand te lopen? Verdeel dan je run in gelijke delen. In plaats van 20 kilometer te lopen kan je 4 keer 5 kilometer lopen, dat voelt veel overzichtelijker.

 

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…