scrollTop top

Met deze handige tips ben je nooit meer duizelig na het opstaan

Met deze handige tips ben je nooit meer duizelig na het opstaan

Je kent het wel: Je wordt wakker, staat op om naar het toilet te gaan en kunt bijna niet op je benen blijven staan zo duizelig ben je. Je hebt het gevoel dat je maar een uurtje geslapen hebt, terwijl je toch echt om 10 uur al naar bed ging. Dit duizelige gevoel kan verschillende oorzaken hebben. Het kan komen door een vitaminetekort, slaaptekort of zelfs een slaapstoornis. Wat kun je hier nu aan doen? Met onderstaande handige tips ben je nooit meer duizelig na het opstaan!

1. Geen beeldschermen

Kijk minstens een uur voordat je gaat slapen niet meer op je smartphone, tablet, laptop of naar je televisie. Dit werkt onrustig voor je hersenen en zorgt voor een rumoerige nachtrust. Lees voor het slapen gaan liever een boek, dit werkt ontspannen en zorgt ervoor dat je als een blok in slaap valt.

2. Geen alcohol of cafeïne

Drink in de avond geen alcohol of cafeïne meer. Een kopje thee kan natuurlijk wel, hier zit maar weinig cafeïne in. Maar een wijntje of een kop koffie is niet verstandig na het avondeten. Zelfs één alcoholisch drankje kan de volgende ochtend al een duizelig gevoel veroorzaken.

3. Stress

Zorg goed voor jezelf. Probeer stress te vermijden. Wanneer je veel zorgen hebt, uit zich dit in een slechte nachtrust. Wanneer je snel gespannen bent, kun je bijvoorbeeld yoga of een andere vorm van mindfulness gaan doen. Dit helpt je ontspannen en zorgt ervoor dat je goed slaapt.

4. Vitaminen

Vitaminen zijn van essentieel belang voor een goede nachtrust. Ga niet als een gek allerlei vitaminepillen door elkaar slikken. De kunst is om een goede vitaminebalans te hebben. Slik bijvoorbeeld multivitaminen, deze bevatten een perfecte mix van alle vitaminen die je lichaam nodig heeft.

5. Melatonine

Lijd je aan een slaapstoornis? Overweeg dan om melatonine te slikken. Melatonine is verantwoordelijk voor het inslapen, de diepte en de lengte van de slaap. Sommige mensen maken te weinig van dit stofje aan, waardoor ze niet in slaap kunnen komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  242.779.410
 • Aantal
  doden
  4.936.830
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.312.360
 • Aantal
  doden
  25.846

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!