Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mijn vriendinnen kunnen mijn nieuw lief niet uitstaan – wat nu?

Anja
2 min read

Het leven zit vol lastige keuzes. Werk, school, eten, gezondheid etc. Én vrienden en relaties. Elkaars tegenpolen. Als je een nieuw lief hebt, is het maar afwachten wat de reacties zullen zijn. Dit artikel helpt je.

1. Stel gerust

Als jouw vriendinnen verontwaardigd gedrag vertonen, is dat niet gek. Voor jouw vrienden kan het lijken, alsof je verandert of dat je hen kwijtraakt. Terwijl dat eigenlijk niet zo is. Stel hen dus gerust; ze raken je echt niet kwijt.

2. Wees open

Wij kunnen geen betere tip geven dan openheid. Als je open bent over wat je gaat doen, of aan het doen bent, krijg je geen ruzie over eerlijkheid. Dat is een valkuil van hagelnieuwe koppels. Je wilt iedereen tevredenstellen, dus liegen lijkt een betere keus dan eerlijkheid. Doe dat niet. Vrienden moeten elkaar kunnen vertrouwen.

3. Niet forceren

Vriendschap heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Forceer daarom niet dat jouw nieuwe lief en vriendinnen de grootste makkers worden. Dat komt wel.

4. Hanteer een balans

Houd een 50-50 balans aan in het begin van de relatie. Stel: je hebt vier vrije avonden per week. De rest van de avonden zijn bijvoorbeeld gevuld met werk. Je gaat twee avonden per week naar je lief en twee avonden per week wat met je vriendinnen doen. Naar een café, bijvoorbeeld. Je lief heeft dat maar te accepteren. Hij is er pas net – je vriendinnen zijn er al eeuwen.

5. Maak je niet druk

Het laatste punt is gefocust op jezelf. Maak je geen zorgen! Lig niet wakker van de mening van je vriendinnen. Het zijn immers je vrienden, die ondersteunen je. Het is gewoon een hele verandering, dat is het. Houd de bovenstaande vuistregels aan en je hoeft je nergens zorgen over te maken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…