Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mooi verzorgd de deur uit zonder make-up

5 min read

Minder is meer! Dat is ook binnen de beauty branche momenteel een belangrijk motto. Er bestaan verschillende trends, zoals de nude make-up look en de no-make up look, waarbij het lijkt alsof je geen make-up draagt, maar wat wel het geval is. Ben je verknocht aan make-up, dan zul je niet snel zonder make-up de deur uitgaan. Maar waarom probeer je het niet eens? Het voelt in het begin wat ‘kaal’ aan, maar met de volgende tips is het zeker mogelijk om zonder make-up verzorgd de deur uit te gaan!

Is make-up slecht voor je?

Nee, make-up is niet slecht voor je. Alle make-up producten die in de Europese Unie verkocht worden, zijn streng gecontroleerd en moeten voldoen aan de regels van de Europese Cosmeticaverordening. In vroeger tijden zaten er nog weleens toxische stoffen in make-up; vandaag de dag levert make-up geen gevaar voor de gezondheid op. Dit betekent niet dat er geen huidproblemen kunnen ontstaan bij make-up gebruik. De schuld ligt dan niet bij de make-up, maar vaak bij verkeerde make-up gewoonten, zoals een slechte hygiëne of het niet goed afstemmen van producten op het huidtype. Wil je meer weten over verantwoord met make-up omgaan? Bekijk dan eens deze Opleiding Visagiste.

Waarom zonder make-up de deur uit?

Wanneer je elke dag make-up draagt, kan het goed zijn om zo nu en dan eens een make-up loze dag in te lassen. Op deze dagen kan je huid tot rust komen en je kunt je gezichtshuid eens goed onder de loep nemen; heb je misschien last van oneffenheden, roodheden of puistjes? Je make-up loze dag is een goede dag om eens meer tijd te besteden aan het grondig reinigen en verzorgen van je huid. Hoe je dit doet, kun je leren in deze Cursus Gelaatsverzorging. Hoe voel je je bovendien als je zonder make-up de deur uitgaat? Het is belangrijk dat je je ook zonder make-up zelfverzekerd voelt en lekker in je vel zit. De volgende tips om mooi verzorgd de deur uit te gaan zonder make-up kunnen je daarbij helpen!

Scrubben en masseren!

Een gezonde huid voelt zacht aan en heeft een natuurlijke gezonde kleur. Begin daarom met een scrubbehandeling. Het is belangrijk om voor een mild scrubproduct te kiezen met fijne korreltjes die geschikt zijn voor de gezichtshuid, omdat de huid hier dunner en gevoeliger is dan op de rest van je lichaam. Door het scrubben laten dode huidcellen, die de huid dof en schilferig maken, los. Nieuwe, frisse huid komt aan de oppervlakte; zonde om weg te stoppen onder een laag make-up! Vergeet ook je lippen niet! Je kunt je lippen scrubben met een tandenborstel en lauw water. Mist je huid kleur? Stimuleer dan de doorbloeding met een gezichtsmassage;

  • Knijp zacht in de huid over je hele gezicht
  • Maak ronddraaiende bewegingen op je wangen, kaaklijn en voorhoofd
  • Klop met je handen over je hele gezicht

Glanzende huid met dagcrème, oogcrème en olie

Laat je make-up staan, maar gebruik wel je dagelijkse huidverzorgingsproducten. Tijdens de gezichtsmassage kun je meteen wat dagcrème aanbrengen op je gezicht. Dagcrème helpt de huid om vocht vast te houden, waardoor de huid beter kan herstellen van alle schadelijke invloeden van alledag en het beschermt tegelijkertijd de huid tegen deze invloeden. Denk hierbij aan weersomstandigheden en vervuiling. Kies bij voorkeur een dagcrème met SPF, zodat je huid ook meteen beschermd is tegen de zon. Zie je er misschien wat vermoeid uit, vanwege donkere kringen onder je ogen, dan kan een oogcrème met licht reflecterende deeltjes dit probleem verhelpen. Mis je toch die extra touch? Breng dan wat huidolie aan op je jukbeenderen en cupidoboog voor extra glans.

Kleur geven zonder make-up

Om je look toch wat kleur te geven, hoef je niet naar je make-up producten te grijpen. Er zijn andere manieren om je look kleur te geven, bijvoorbeeld door een kleur kleding, oorbellen of haaraccessoires te kiezen die bij jouw uiterlijk en persoonlijkheid passen. Of denk aan andere accessoires als halskettingen of sjaaltjes in een bepaalde kleur. Door de juiste kleur kleding en accessoires te kiezen, kun je de natuurlijke kleur van je ogen, huid, haar en lippen meer laten spreken. Stap eens naar een kleurconsulente voor advies; dit kan een wereld van verschil betekenen. Je kunt ook zelf een Cursus Kleurconsulente volgen!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…