Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mooie natuurgebieden in Nieuw-Zeeland om met kinderen te verkennen

Gezond.be
3 min read

Geschreven met branded content van Travelessence.be

Een reis naar Nieuw-Zeeland met kinderen is zowel uitdagend als een ontzettend mooie ervaring. Wat echter lastig kan zijn, is het vinden van activiteiten die voor iedereen leuk zijn. Je wil natuurlijk niet je hele reis spenderen in de speeltuin of aan het zwembad. Een natuurgebied is de perfecte activiteit voor het hele gezin; lekker de hele dag buiten spelen, ontspannen en genieten. In deze blog worden de beste natuurgebieden voor het hele gezin in Nieuw-Zeeland uitgelicht. 

Op reis met kinderen 

Op reis gaan met de kids kan best uitdagend zijn, zeker als je ervoor kiest om een verre reis te maken naar Nieuw-Zeeland. Dit vergt een goede voorbereiding op het gebied van inpakken, activiteiten en entertainment tijdens het reizen. Een lange vlucht kan zeer intens zijn als je met kinderen reist. Sommige kinderen vinden vliegen nog spannend en zijn niet gewend om zo lang stil te moeten zitten. Naar Nieuw-Zeeland vliegen duurt minimaal 24 uur. Zorg dat je je kinderen voorbereidt op de lange reis en dat ze voldoende entertainment hebben voor tijdens de vlucht.

Abel Tasman National Park 

Nieuw-Zeeland is een land met prachtige natuur, er zijn ontzettend veel natuurparken en eigenlijk zijn deze allemaal een bezoekje waard. Te beginnen met het Abel Tasman National Park. Gelegen op het Zuidereiland en te herkennen aan prachtige stranden, helder water en weelderige bossen. In dit park kun je zwemmen, wandelen, kajakken en je kan zelfs een boottocht maken om dolfijnen en zeehonden te spotten. Kortom, perfect voor een dag quality-time met het gezin. 

Fiordland National Park 

Een tweede natuurgebied is het Fiordland National Park. Hier kun je genieten van de prachtige fjorden, een korte wandeling maken met de kids of een boottocht maken langs de geweldige watervallen. Ook hier kun je wellicht nog wat dolfijnen, zeehonden of zelfs walvissen spotten. Daarnaast vind je in dit park ook veel mooie inheemse planten en dieren, zoals bergpapegaaien. Het Fiordland National Park is ook gelegen op het Zuidereiland. 

Keuzes maken

Zoals gezegd is Nieuw-Zeeland een land met prachtige natuur en eindeloze opties. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welke gebieden je wel en niet wil bezoeken. Zeker wanneer je met kinderen reist, is het belangrijk om het programma afwisselend te houden zodat ze zich niet gaan vervelen. Wissel een dagje natuur af met een dag door de stad huppelen bijvoorbeeld. Zo hou je je reis lekker luchtig en plezierig. Vergeet vooral niet te genieten van elkaar en het prachtige Nieuw-Zeeland! 

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…