Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nutrition Information Center lanceert gloednieuwe campagne om jongeren te sensibiliseren over gezonde voeding

Sien Vanneste
2 min read

Jongeren tussen twaalf en achttien jaar maken niet altijd de gezondste keuzes wanneer het aankomt op voeding. En dat terwijl ze zich in deze periode snel ontwikkelen, zowel lichamelijk als fysiek, waardoor ze net uitgebalanceerde energie nodig hebben. Het is een hele uitdaging om jongeren gezonde keuzes te leren maken, maar NICE neemt deze uitdaging aan met hun nieuw boekje ‘Gezond gebeten voor Homies.’

Jongeren van vandaag leren best wel al veel over het verband tussen vet- en suikerrijke voeding, maar blijven het moeilijk vinden om aan de verleiding ervan te weerstaan. ‘Gezond gebeten voor Homies’ geeft informatie rond gezonde voeding en eetgewoonten om jongeren te tonen dat gezond eten niet in de weg moet staan van genieten en zelfs cruciaal is om je beter in je vel te voelen.

Het boekje richt zich tot de jongeren zelf, staat vol tips en weetjes en is onderverdeeld in acht thema’s, waaronder welk brain food kan helpen in examenperiodes en hoe ze hun voetafdruk ‘al etend’ kunnen verkleinen. Daarnaast bevat het boekje ook enkele recepten om alleen of samen met de ouders klaar te maken. Wil je ook graag weten welk food type je bent, dan kun je dit via een online test te weten komen.

Wil je graag meer weten? Het boekje ‘Gezond gebeten voor Homies’ is gratis te bestellen én te bekijken op nice-info.be.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…