scrollTop top

Onderzocht: het jongste kind is het grappigste kind

Onderzocht: het jongste kind is het grappigste kind

Broers en zussen hebben vaak conflicten over de kleinste dingen. Wie is het beste? Wie is het grappigst? Is het de jongste of de oudste? Brits onderzoek biedt nu voor eens en voor altijd uitkomst.

Jongste kind is het grappigste kind, oudste kind is het verantwoordelijkste kind

Uit het onderzoek blijkt dat het oudste kind in het gezin meer verantwoordelijkheid voelt. De jongste blijkt het grappigst te zijn. Zij deden onderzoek in gezinnen met 2 of meer kinderen.
Volgens de studie bestaan er verschillen in persoonlijkheid tussen de eerst- en laatstgeborenen. De jongste denkt niet alleen het grappigst te zijn (46%), maar ze voelt zich ook meer geliefd door haar ouders. Als de jongste van het gezin ben je waarschijnlijk meer relaxed en makkelijker in de omgang.

Opvoeding speelt een rol

Volgens de onderzoekers komt dat waarschijnlijk door hoe je ouders je hebben opgevoed. Wanneer je enig kind bent, kun je genieten van alle aandacht die papa en mama voor je hebben, maar zodra er een broertje of zusje in het spel komt, verschuift die focus. De onderzoekers plaatsen natuurlijk wel een kanttekening bij de resultaten. Het kan namelijk ook aan je leeftijd liggen of je je grappiger of juist verantwoordelijker voelt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!