Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Onderzocht: het jongste kind is het grappigste kind

Anja
2 min read

Broers en zussen hebben vaak conflicten over de kleinste dingen. Wie is het beste? Wie is het grappigst? Is het de jongste of de oudste? Brits onderzoek biedt nu voor eens en voor altijd uitkomst.

Jongste kind is het grappigste kind, oudste kind is het verantwoordelijkste kind

Uit het onderzoek blijkt dat het oudste kind in het gezin meer verantwoordelijkheid voelt. De jongste blijkt het grappigst te zijn. Zij deden onderzoek in gezinnen met 2 of meer kinderen.
Volgens de studie bestaan er verschillen in persoonlijkheid tussen de eerst- en laatstgeborenen. De jongste denkt niet alleen het grappigst te zijn (46%), maar ze voelt zich ook meer geliefd door haar ouders. Als de jongste van het gezin ben je waarschijnlijk meer relaxed en makkelijker in de omgang.

Opvoeding speelt een rol

Volgens de onderzoekers komt dat waarschijnlijk door hoe je ouders je hebben opgevoed. Wanneer je enig kind bent, kun je genieten van alle aandacht die papa en mama voor je hebben, maar zodra er een broertje of zusje in het spel komt, verschuift die focus. De onderzoekers plaatsen natuurlijk wel een kanttekening bij de resultaten. Het kan namelijk ook aan je leeftijd liggen of je je grappiger of juist verantwoordelijker voelt.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…