Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ontdek TRX: een sport met honderden mogelijkheden

Gezond.be
2 min read

Heb jij al eens gehoord van TRX? De sport werd ontwikkeld door een marinier bij de Amerikaanse Navy Seal. Hij wilde graag op zee zijn spieren trainen, zonder al te veel materiaal mee te moeten sleuren. Wat is TRX dan juist? En hoe gaat het in zijn werk?

Alles wat je nodig hebt om aan TRX te doen zijn twee riemen en een bevestigingspunt. Vergeet halters, staven en andere fitnesstoestellen. TRX is een sport met riemen waarbij je lichaam de zwaartekracht als tegengewicht gebruikt. Op het eerste gezicht lijkt het erg primitief. Maar er zijn verrassend veel mogelijkheden.

‘Als u een oefening uitdagender wil maken, hoeft u enkel maar de positie van uw voeten te veranderen en uw lichaam te kantelen’, zegt Nacy Terrasson, sportcoach gespecialiseerd in TRX.

De sport is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd en lichaamsbouw. De oefeningen zijn ideaal om je evenwicht te trainen en je lange en diepe spieren te versterken. TRX laat je trainen op je eigen tempo, zonder vrees op blessures, want de oefeningen zijn impactloos. Dat is erg handig voor mensen die last hebben van gewrichtsproblemen of een pijnlijke rug.

‘TRX is ideaal voor beginners, maar ook fervente sporters zijn er dol op. Waarom? Omdat er honderden mogelijkheden zijn en omdat de rug en meer algemeen de wervelkolom niet belast worden. Of u nu uw beweeglijkheid, lenigheid, uithoudingsvermogen, houding of spieren wil trainen, of zich gewoon wil opwarmen, met TRX is er altijd wel een oefening die bij uw wensen past. Zelfs cardio is mogelijk als u de riemen combineert met een reeks sprongen’, vult Nacy Terrasson aan.

Bij Aspria kun je TRX beoefenen tijdens groepslessen of tijdens individuele sessies.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…