scrollTop top

Op deze manier gaat Dyson de strijd aan met luchtvervuiling in huis

Op deze manier gaat Dyson de strijd aan met luchtvervuiling in huis

Op een innovatieve manier problemen oplossen die iedereen gewoon negeert, het is ondertussen een specialiteit van Dyson. Herinner je je bijvoorbeeld de eerste stofzuiger zonder zak nog? Met de Dyson Pure Hot+Cool willen ze ook luchtvervuiling in huis aanpakken.

Luchtvervuiling: buiten én binnen

We doen er alles aan om de lucht buitenshuis proper te houden. Meer inzetten op het openbaar vervoer, het invoeren van emissiezones… Maar de plaats waar we de meeste tijd doorbrengen, in ons eigen huis, daar is de lucht precies wel al proper genoeg. Of toch niet? Met de Dyson Pure Hot+Cool wil Dyson ervoor zorgen dat de lucht in jouw huis altijd op z’n best is.

Detecteren, vangen en projecteren

Onder het motto ‘Detecteren, Vangen en Projecteren’ reinigt de Dyson Pure Hot+Cool jouw lucht. Eerst en vooral gaan de sensoren van de (verwarmende) luchtreinigingsventilator automatisch op zoek naar vuile of schadelijke deeltjes die in de kamer rondvliegen.

Het ingebouwde lcd-scherm laat ook zien welke stoffen in de lucht aanwezig zijn op dat moment. De reiniger vangt niet enkel stofdeeltjes op, maar ook gassen en zelfs vieze geurtjes. Via de afgedekte HEPA- en koolstoffilters worden deze allemaal in de machine gezogen terwijl propere lucht terug geprojecteerd wordt.

Vernieuwende testmethode

De meeste luchtreinigers worden in een kleine ruimte getest die niet helemaal overeenkomt met een echte leefruimte. Het kan dus voorkomen dat een luchtreiniger wel slaagt voor de test, maar in een echte leefruimte de lucht toch niet voldoende kan zuiveren. Zo kan het voorkomen dat een luchtreiniger enkel een bubbel schone lucht rond zichzelf creëert. 

Dyson ontwikkelde daarom een andere testmethode: in een grotere ruimte, die een echte leefruimte weerspiegelt, met daarin negen sensoren die de luchtkwaliteit constant meten. Na veel testen en ongeveer 2605 prototypes ontstond zo de Dyson Pure Hot+Cool.

Verkoeling als leuke extra

Dankzij de constante luchtstroom is de Dyson Pure Hot+Cool trouwens ook de perfecte manier om je woonkamer te verwarmen of net wat verkoeling te bieden. Ook de nachtstand, waarbij de reiniger stiller werkt en het lcd-scherm gedimd wordt, en de bijhorende apps waarin je steeds de instellingen kunt wijzigen, zijn handige extra’s.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  241.210.436
 • Aantal
  doden
  4.909.667
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.292.887
 • Aantal
  doden
  25.797

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!