Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een orgasme tijdens de bevalling?

Bram
3 min read

Na het lezen van deze titel zullen vele vrouwen ongetwijfeld hun wenkbrauwen optrekken. Hoe kan je nu aan een orgasme denken tijdens de bevalling? Toch is het fenomeen al erg bekend in het buitenland onder de naam ‘Orgasmic Birth’. Dit fenomeen heeft niets met seksualiteit te maken, het is een manier om pijn te bestrijden en de bevalling ten volle te beleven. Hebben we je aandacht?

Een bevalling en een vrijpartij lijken meer op elkaar dan je dacht

Tijdens de bevalling veranderen je hormonen, je gevoel, je bloedtoevoer en je ademhaling. Pijn en plezier liggen dicht bij elkaar, en dat bewijzen bevallingen. Als je helemaal ontspannen bent en van je lichaam geniet zal een bevalling prettiger worden. Het leidt je af van pijn en je zal je beter kunnen relaxeren.

Is een bevalling dan seksueel? Zeker niet. Plezierig? Ja!

Een sensuele massage tijdens de bevalling wil helemaal niet zeggen dat de bevalling seksueel wordt. Het betekent dat je actief op zoek gaat naar natuurlijke manieren om pijn te verminderen. Tijdens de bevalling leer je om je vrouwelijkheid te omarmen. Bovendien leer je je eigen kracht kennen, en dat is een hele ervaring.

De bevalling zal sneller verlopen

Als je clitoris, vagina en borsten gestimuleerd worden zal je lichaam meer oxytocine, endorfine en adrenaline aanmaken. En die hormonen zijn super belangrijk voor een vlotte bevalling. Je zal merken dat je bevalling sneller verloopt en minder pijnlijk is.

Wil jij een ‘Orgasmic Birth’? Kies voor een thuisbevalling!

Het is geen geheim meer dat vrouwen die zich ten volle kunnen ontspannen vlottere en minder pijnlijke bevallingen hebben. Dat komt omdat ontspannen spieren onontbeerlijk zijn tijdens de bevalling. En waar kan je je beter ontspannen dan in je eigen huis?

Zelfhypnose tijdens de bevalling

Een ‘Orgasmic Birth’ en zelfhypnose gaan hand in hand. Zelfhypnose is een techniek waarbij je leert om op je ademhaling te letten. Je probeert om niet te vechten tegen de weeën maar ‘erin mee’ te gaan. Volgens verschillende studies kan zelfhypnose even doeltreffend zijn als een epidurale verdoving, zonder de bijwerkingen en risico’s!

Je zal je sterker voelen

Tijdens de bevalling neem je de touwtjes in eigen handen. Hierdoor zal je je sterk en krachtig voelen. Veel vrouwen die op deze manier zijn bevallen beschrijven hun bevalling dan ook als een keerpunt in hun leven. Ze voelen zich krachtig, sterk en vrouwelijk. Bovendien hebben ze veel minder kans op het krijgen van een postnatale depressie. Misschien iets om over na te denken?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…