Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Overzicht: 6 activiteiten voor een zalige zondag

Lore
3 min read

Zondag, een dag zonder haast, waarop je uitgebreid kunt ontbijten en de hele dag leuke dingen kunt doen. En toegegeven: onze favoriete dag van de week. De een verkiest een luie zondag in de zetel, de ander een actieve zondag in de buitenlucht. Wij zetten zes uiteenlopende activiteiten op een rijtje voor zonnige en regenachtige zondagen!

Zondag, shopdag

Op zondag zijn de meeste winkels gesloten. Het ideale moment om vanuit je zetel een paar leuke spullen op de kop te tikken. Jammer genoeg loopt er bij bepaalde webshops weleens iets fout. Om jou met een gerust hart te laten shoppen, werd het SafeShops kwaliteitslabel in het leven geroepen. Webshops die dit label dragen voldoen aan strenge voorwaarden, voor jou een garantie van betrouwbaarheid en veiligheid.

Zondag, zendag

Naar de wellness gaan is nog even niet aan de orde, maar dat betekent niet dat je jezelf niet in de watten kunt leggen. Neem even tijd voor jezelf, met een warm bad en een deugddoend gezichtsmasker. Gewillige huisgenoten kun je misschien inzetten voor een heerlijke massage. Het belangrijkste is dat je ten volle geniet van het niets doen.

Zondag, museumdag

Snuif je graag wat (gratis) cultuur op? Heel wat musea stellen op elke eerste zondag van de maand hun deuren gratis open. In Brussel zijn er maar liefst 69 deelnemende musea waaronder het Magritte Museum, het Wiels, Cinematek… Online vind je gemakkelijk terug welke musea in jouw buurt gratis zijn.

Zondag, filmdag

Een romantische komedie, kostuumdrama, kwaliteitsfilm of thriller. Zondagmiddag is het perfect moment om die ene film die al lang op je lijstje staat eindelijk af te vinken. Een middag voor de buis vanuit je eigen zetel, al dan niet met zelfgemaakte popcorn, is sowieso een geslaagde activiteit. Een filmticketje kost trouwens evenveel als een maand Netflix.

Zondag, wandeldag

Zondag is ook in alle rust genieten van een wandeling. Vind je gewoon wandelen maar saai? Installeer de app Strava en stippel je route uit zodat je aan het einde een figuur hebt gemaakt met de lijnen die getekend zijn in het gps-systeem. Wat dacht je van een giraf, zeemeermin of dinosaurus?

Zondag, bakdag

De bakker om de hoek heeft ongetwijfeld een ruim aanbod aan lekkers in zijn toog liggen, maar niets gaat boven de geur van een zelfgemaakte taart in huis. Op zondag heb je alle tijd om die frambozen-, chocolade- of citroentaart die je al lang wilt proberen eens te maken. Niets zo ontspannend als je eigen deeg kneden. Tevreden over jouw creatie? Nodig een paar vrienden uit en verwen hen met je zelfgemaakte taart.  

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…