Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Perfectionist? Piekeraar? Test hier jouw mentaal welzijn

3 min read

Twijfelen, piekeren, slecht slapen, … Het zijn allemaal manieren waarop ons hoofd zegt “Hey, ik heb aandacht nodig!” Maar geef jij daar ook gehoor aan? Ontdek met deze test hoe het gesteld is met jouw mentaal welzijn en ontdek tips op maat. 

“Hoe gaat het ermee?” “Goed hoor, en met jou?” Hoe vaak heb je die conversatie al niet gevoerd? We vragen vaak hoe het met mensen gaat, maar praten weinig over hoe het nu écht gaat. Daarom onze vraag: hoe gaat het vandaag echt met jou?

Je lichaam als alarm

Het is geen geheim dat de zoveelste lockdown een aanslag is op onze mentale staat. Veel binnen zitten, weinig contact hebben, niet altijd een goede uitlaatklep vinden voor onze energie, … zijn stuk voor stuk zaken die ons gemoed een deuk kunnen geven. Daarom is het belangrijk om aandacht te schenken aan onze gedachten en onze gevoelens.

Je lichaam vertelt je op haar eigen manier waar het nood aan heeft. Of denk je dat piekeren, slecht slapen of zenuwachtigheid zomaar uit het niets komen? Wat er in ons dagelijks leven gebeurt, wordt opgeslagen door ons lichaam. Wanneer we niet voor voldoende positieve gevoelens zorgen om onszelf in balans te houden, protesteert ons lijf. Ons mentale welzijn gaat aan het wankelen.

Doe de test!

Voel jij je tegenwoordig even veerkrachtig als anders? Sta je op met zin in de dag en vink je in sneltempo je to-do lijst af? Of kost alles net wat meer energie dan vroeger? Ontdek hier hoe het met jouw mentaal welzijn is gesteld, en krijg tips en tricks op maat om je weer 100% goed in je vel te voelen.

Samen sterk

Wist je dat Partena heel wat hulp biedt om de rust in je hoofd te bewaren? Van e-books tot gratis telefoongesprekken met een psycholoog, jouw ziekenfonds helpt je op weg. Ontdek hier alle mogelijkheden en laat je helpen. Samen staan we sterk!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…