Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de populairste babynamen van 2017

Anja
2 min read

2017 is nog volop bezig, toch worden er al voorspellingen gedaan over de populairste babynamen van 2017. Hieronder vind je een overzicht van de 10 populairste jongens- en meisjesnamen.

Jongensnamen 2017

1. Kyan
2. Finn
3. Senn
4. Milas
5. Luuk
6. Tygo
7. Daan
8. Manoah
9. Levin
10. Lucas

Meisjesnamen

1. Yara
2. Femke
3. Fiene
4. Juna
5. Jaylinn
6. Mila
7. Lotte
8. Zoë
9. Isa
10. Linda

Wat opvalt aan de lijstjes

De voorspelling is dat aan het einde van 2016 Femke en Finn bovenaan zullen staan. Bij deze namen is nog een grote stijging te zien. Daarnaast valt op dat Engelse namen zoals Kyan, Levin en Jaylinn erg in opkomst zijn. Trends in namen worden vaak ook beïnvloed door namen van grote voetballers of artiesten.

Ook is het opvallend dat de meisjes namen allemaal twee lettergrepen hebben, lange namen zijn dus niet meer zo populair. Bij de jongens hebben een aantal namen in de top 10 zelfs maar één lettergreep, lekker kort en krachtig!

Bekenden geven hun kind een bijzondere naam

Bekende celebs kunnen er wat van wat bijzondere namen betreft. Zo noemde Gers Pardoel zijn kinderen Goud en Rocci. Het dochtertje van An Lemmens en Arne Quinze heet Zappa Rosa. De kinderen van Kim Kardashian en Kanye West heten dan weer North en Saint. Ze laten hiermee duidelijk iets anders zien dan de trend. Misschien hopen of denken ze dat hun kind later ook beroemd wordt en hopen ze door een originele naam mee te geven dat deze door iedereen onthouden wordt. Of het is een manier om wat extra publiciteit te generen, want iedereen heeft het erover als je een bijzondere naam kiest.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…