Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de populairste sporten in België

Milan
3 min read

Wat zijn de sporten waarvoor we ons in België graag inzetten? Waarvoor komen we ons bed ’s ochtends uit en wat is een leuke dagbesteding naast je baan of school? De meest populaire sport weet je waarschijnlijk wel te noemen. Toch staan er ook een paar verrassende sporten in de top 10 van meest populaire sporten in België en die gaan we hier doornemen.

Algemeen sporten


Naast de bekende teamsporten bestaat natuurlijk ook nog het algemeen sporten in de fitnessruimte of op straat. Deze vorm van sporten is individueler, maar wint wel aan populariteit. De laatste jaren zijn steeds meer Belgen bereidt om zich in te zetten voor een strakker lichaam of meer spiergroei.

Hoewel fitness als individueel sporten te boek staat, bestaan er ook mogelijkheden om in teamverband met elkaar te sporten. We nemen fitness of hardlopen niet mee in de lijst met populaire sporten, maar ze zijn wel degelijk bezig aan een opmars als het gaat om populariteit.

Voetbal


Nog altijd is voetbal volkssport nummer 1. De laatste jaren zijn de Rode Duivels weer bezig aan een opmars en er komen nog genoeg mooie jaren aan. Ook in de binnenlandse competitie doen teams mee waarvoor de stadions volstromen.

Europees zijn de Belgische teams nog niet in staat om grote successen te behalen, maar de laatste jaren zijn toch kleine succesjes te noteren geweest. Bij de Koninklijke Belgische Voetbal Bond zijn ruim 400.000 mensen ingeschreven.

Andere sporten


Een andere populaire sport in België is volleybal. De nationale damesploeg plaatst zich vaker voor een eindronde dan de heren. Deze balsport wint de laatste jaren aan populariteit. De winnaar uit de hoogste divisie was dit jaar Roeselare. Een andere zaalsport, namelijk zaalvoetbal, is ook populair in België. In 1996 won het Belgisch zaalvoetbalteam een 3e plek op het Europees kampioenschap.

Tennis en basketbal

Helaas, al enkele jaren zijn de Belgische tennissters van het wereldtoneel verdwenen, maar de sport is nog altijd populair in België. Momenteel staat Elise Mertens rond de 50e plek op de WTA lijst. De tijden van Kim Clijsters en Justine Henin zijn echter voorlopig even verleden tijd. Basketbal complementeert de top 5 met populaire sporten in België. De nationale sportploegen van zowel de heren als dames hebben echter al lang geen succes meer mogen behalen. Desondanks blijft deze balsport populair onder vooral jongeren.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…