Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Prikkel je gelukshormonen met deze 6 geuren

Bram
2 min read

Gelukkiger worden door enkel en alleen je neus te gebruiken? Het kan met deze 6 geuren!

1.Frisse pepermunt

Door de geur van pepermunt krijg je een betere stemming en wordt je vrolijk. Pepermunt wordt vaak bij sporters gebruikt omdat het de motivatie en de competentie verhoogt. Sporters kunnen dan langer lopen, verder fietsen en zwaardere gewichten heffen.

2.Heerlijke zweetgeur?

Hoe verrassend het ook klinkt, we worden gelukkiger als we het zweet van gelukkige mensen ruiken. Laat die deo dus maar staan als je positief door het leven wil gaan!

3.Versgemalen koffie

Van de geur van koffie worden mensen rustiger. Je stressniveau gaat omlaag en je kan je beter concerteren. Ook je hersenen krijgen een boost waardoor je efficiënter kan werken. Heb je nog een reden nodig voor je dagelijks kopje koffie?

4.Vers gemaaid gras

Wie houdt er nu niet van de geur van vers gemaaid gras? De geur van gras zorgt ervoor dat we ons ontspannen en beter kunnen nadenken. Het stimuleert onze hersenen en verbetert ons geheugen. Je gras maaien mag dan wel een hele klus zijn, de beloning is nog zo groot.

5.Aromatische lavendel

Lavendel heeft een heerlijke frisse geur die niemand onberoerd laat. Maar er is nog meer, wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de geur van lavendel pijn kan verlichten. Het zou zelfs even effectief zijn als het nemen van een pijnstiller.

6.Gekruide appel

De geur van gekruide appel verlaagt actief je bloeddruk. In drukke tijden kan een gekruide appel je helpen om je hoofd koel te houden. Je ademhaling wordt dieper en rustiger waardoor je lichaam zich beter kan ontspannen.

Een lekkere geur haalt het beste in jou naar boven!

Nieuw onderzoek toont aan dat je van een aangename geur hulpvaardiger wordt. Mensen die een lekkere geur hebben geroken zullen anderen in nood sneller helpen. Wie had gedacht dat je van een lekkere geur een beter mens wordt?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…