Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is pure chocolade een superfood?

Bram
2 min read

Pure chocolade bevat meer antioxidanten dan groene thee of bosbessen, dat is de verrassende conclusie van een nieuwe studie. Vooral pure, rauwe chocolade is gezond. Is pure chocolade dan een superfood? Wij zochten het uit.

1. Boordevol antioxidanten

Antioxidanten helpen je lichaam te vechten tegen kanker en ziekten als Parkinson en Alzheimer. Pure chocolade zit er vol van. Helaas gaan vele antioxidanten verloren wanneer chocolade wordt verhit om er chocoladerepen van te maken. Om ten volle te kunnen genieten van de weldaden van chocolade kan je daarom beter rauwe chocolade kopen. Die is even lekker maar stukken gezonder. Je vindt rauwe chocolade in elke natuurwinkel.

2. Risico op diabetes daalt

Als je regelmatig een stukje pure chocolade eet heb je minder kans om diabetes re krijgen. Je bloedsuikerspiegel blijft stabiel en je bloedsomloop wordt gestimuleerd.

3. Goed voor je cholesterol

Cacao zit boordevol flavonoïden en dat is erg goed voor je cholesterol. Je goede cholesterol (HDL) zal stijgen en je slechte cholesterol (LDL) zal dalen. Je bloedvaten zullen zelfs iets wijder worden terwijl je bloed verdunt. Zo ben je beschermd tegen hart- en vaatziekten, dat is de tweede grootste doodsoorzaak in de Westerse wereld.

4. Slank met pure chocolade?

Een nieuwe studie toont aan dat mensen die 5 keer per week 30 gram pure chocolade eten slanker zijn dan mensen die dat niet doen. Pure chocolade, met mate gegeten, helpt je om op gewicht te blijven. Een stukje chocolade mag niet ontbreken in een gezonde levensstijl. Je mag jezelf af en toe eens verwennen, je hebt het verdient!

5. Je wordt vrolijker

Dat je vrolijk wordt van chocolade wist je waarschijnlijk al. Dat komt omdat chocolade de aanmaak van endorfine en dopamine in je hersenen stimuleert. Na een stukje chocolade zal je het leven plots veel rooskleuriger inschatten.

6. Ontspanning

Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die elke dag een klein stukje pure chocolade eten minder stresshormoon in hun lichaam hebben.

7. Goede doorbloeding van je hersenen

Goed nieuws voor alle studenten. Als je pure chocolade eet krijgen je hersenen een betere doorbloeding. Je geheugen zal beter werken en je kan scherper nadenken. Heb je nog een reden nodig om je te verwennen met een stukje pure chocolade?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…