Quiche met broccoli, gedroogde tomaten en geitenkaas

quiche-met-broccoli-gedroogde-tomaten-geitenkaas.jpg

Quiche staat bij veel liefhebbers bekend als de ronde sensatie. Met dit recept kun je gemakkelijk een culinaire pronkstuk op tafel zetten. De combinatie van broccoli, gedroogde tomaten en geitenkaas belooft een heerlijke samensmelting van gezond én hartig.

Het hoofdingrediënt in deze quiche is natuurlijk de zeer gezonde broccoli. Een goede bron van vitamines en biovoedingsstoffen. De gedroogde tomaten zorgen voor een verfijnde smaak en zijn tevens een belangrijke bron van het antioxidant Lycopeen. Smullen maar!

Benodigdheden

  • Quichevorm (25-30 cm)
  • Grote kom
  • 1 pan (om in te blancheren)
  • Ovenschaal

Ingrediënten (4pers)

  • 100 gram geitenkaas (gesneden)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 3 eieren (middelgroot)
  • 500 gram broccoli
  • 2 dl light of lichte room
  • 2 eetlepels Becel vloeibaar Original
  • 3 eetlepels gedroogde dragon
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 1 rol bladerdeeg
  • ½ eetlepel Becel vloeibaar Original (om de vorm mee in te vetten)

Bereiding

  1. Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Vet de quichevorm in met ½ eetlepel vloeibare Becel Original en beleg de bodem en rand met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  2.  Snijd 125 gram cherrytomaten door de helft en leg ze in de ovenschaal . Grill de tomaten 15 minuten in de oven.
  3. Was en snijd de broccoli in roosjes. Blancheer de broccoliroosjes kort in een pan en laat ze uitlekken. Giet vervolgens 2 eetlepels Becel vloeibaar Original over de broccoli en roer het door elkaar. Verdeel de broccoli over de bladerdeegbodem samen met de plakjes geitenkaas.
  4. Snijd de overige 125 gram cherrytomaten in blokjes en verdeel ze over de bodem.
  5. Meng in een grote kom de eieren, lichte room, dragon, peper en zout. Klop het geheel goed door elkaar tot een glad mengsel. Giet de inhoud in de quichevorm over de broccoliroosjes en strijk de bovenkant gelijk.
  6. Haal de cherrytomaten uit de oven en verdeel ze gelijkmatig met de gesneden kant naar boven over de quiche. Plaats de quiche 40 minuten in de oven (200 graden) en bak het goudbruin. Controleer na 30 minuten of de quiche aan de bovenkant niet te donker wordt. In dat geval kun je de quichevorm met aluminiumfolie bedekken en de laatste 10 minuten bedekt verder laten bakken. Controleer eventueel met een satéprikker of de vulling van de quiche gegaard is. De cherrytomaten bovenop slinken en drogen wat uit, dat is goed. Laat de quiche enkele minuten afkoelen voordat het geserveerd wordt.