Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW De multitechniek-gezichtsbehandeling van Celestetic

Birte Govarts
4 min read

De multitechniek-gelaatsverzorging van Celestetic werd ontwikkeld na vier jaar onderzoek en combineert vier technieken en technologieën uit de esthetische geneeskunde. Bovendien kun je met de behandeling tal van huidproblemen aanpakken: van acne tot rimpels, van een verslapte huid tot pigmentvlekken. Wij mochten de behandeling uittesten. Wat we ervan vonden, lees je hier. 

Op een zonnige lentedag word ik verwacht bij de Celestetic Academy in Zaventem. Ik heb er een afspraak met Head of Academy Ilse Van Drom. ‘De multitechniek-gelaatsverzorging is een behandeling die vier technieken combineert voor zowel een instant als een duurzaam resultaat’, begint ze. ‘Elke stap van de behandeling kan volledig gepersonaliseerd worden, op basis van je eigen huidproblemen. Jouw behandeling is met andere woorden helemaal anders dan die van je vriendin of collega.’ 

Dit zijn de vier stappen van de multitechniek-behandeling: 

Dieptereiniging met Hydrapeel 

Tijdens de eerste fase glijdt Ilse met een apparaat over mijn huid dat afvalstoffen opzuigt. ‘Tegelijkertijd worden werkstoffen in de huid gesluisd’, legt Ilse uit. ‘Ik kan verschillende keren met het apparaat over je huid gaan en dus ook verschillende werkzame stoffen inbrengen. Zo kan ik tijdens een eerste pass dode huidcellen verwijderen, vervolgens anti-oxidanten inbrengen om huidveroudering tegen te gaan en ten slotte ook nog een pass doen met vitamine B3 om ontstekingen tegen de gaan.’ 

Probleemzones behandelen met fruitzuurpeelings 

‘Je huid is nu goed voorbereid: de dode huidcellen zijn verwijderd en de doorbloeding is gestimuleerd. Daardoor neemt je huid werkzame stoffen beter op. Onze peelings combineren verschillende fruitzuren, dringen door tot verschillende huidlagen én pakken ook verschillende huidcondities aan. Tijdens deze fase wordt bovendien ook de celvernieuwing van je huid geboost, omdat nieuwe huidcellen aan de oppervlakte komen.’ 

Huidregeneratie met microneedling 

‘Bij microneedling worden er – zoals de naam al doet vermoeden – met minuscule naalden microkanaaltjes gemaakt in je huid. Daardoor verbetert je huidstructuur én worden eventuele littekens van acne minder zichtbaar. Bovendien kunnen serums via die microkanaaltjes beter in je huid zakken.’ 

Resultaten optimaliseren met BioLed 

‘Die laatste fase bestaat uit lichttherapie met Led-lichten. Dat heeft een verzachtend en helend effect en is dus pérfect om in te zetten na de peeling en de microneedling.’ 

Mijn gezicht vlak na de behandeling.

Mijn ervaring 

‘Wanneer ik arriveer en Ilses beschrijving van de behandeling hoor, denk ik: oh, klinkt best pittig. Peelings, naalden … Ik heb een gevoelige huid en vrees dat ik na mijn behandeling knalrood zal zien. Laat ik beginnen bij het begin: de behandeling is zéér ontspannend. Ik heb op geen enkel moment – ook niet tijdens de microneedling – pijn. Integendeel: op bepaalde momenten val ik nog nét niet in slaap. Tijdens de behandeling bevestigt Ilse dat mijn huid zeer gevoelig en reactief is, maar daar speelt ze handig op in met de juiste werkzame stoffen en peelings. Bovendien verzorgt ze mijn huid na de vierde en laatste fase met een aangepaste (zonne-)crème én krijg ik ruim voldoende informatie over de nazorg. Bij dat laatste is less more. Aangezien er microkanaaltjes in je huid worden gemaakt, blijft ze nog zo’n 24 uur ‘open’ staan. Daarom moet je de zon na de behandeling vermijden en gebruik je ook beter geen geparfumeerde producten en/of make-up. In de dagen na mijn behandeling krijg ik veel complimenten over mijn glow én heb ik minder last van acne dan anders. Toeval? Ik vermoed van niet. Celestetic, I’ll be back!’ 

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…