Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW De Skin & Hair Repair-behandeling bij Aspria

Birte Govarts
4 min read

Leden jouw huid en haar de voorbije zomer ook onder een te veel aan zon en chloor? Dan kun je bij de Brusselse wellbeing- en fitnessclub Aspria terecht voor Skin & Hair Repair, een behandeling die ze allebei een ferme boost geeft voor het najaar. Getest en goedgekeurd? Lees vooral verder.

De behandeling duurt in totaal zo’n 50 minuten en begint met een ontspannende hoofdhuidmassage. Daarna brengt de schoonheidsspecialiste een intens verzorgend masker aan. Dat masker bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder rode klei en waterkers, dat rijk is aan vitamine C. Deze twee ingrediënten kalmeren en voeden je hoofdhuid, terwijl abrikozenpitolie helpt om je haar te versterken.

Opgelet: in een ideale wereld laat je het masker zitten tot de volgende ochtend. Je plant de behandeling dus het beste in op een dag waarop je niet al te veel sociale activiteiten op de kalender hebt.

Celestetic

Eens het masker is aangebracht, begint de gezichtsbehandeling met producten van het Belgische merk Celestetic. Die bestaat uit drie fases:

Hydrapeel

Tijdens deze eerste fase glijdt de schoonheidsspecialiste over mijn huid met een apparaat dat dode huidcellen, mee-eters en oneffenheden verwijdert. Daarnaast bereidt het toestel mijn huid ook voor op de peeling in de volgende fase én sluist het een lotion in mijn huid met werkzame stoffen die ervoor zorgen dat mijn door de zon beschadigde huid weer straalt.

Peeling 2.0

De Flash C-peeling peelt mijn huid zonder ze aan te tasten. Wat ze dan wél doet? Mijn huid gladder maken, kleine rimpels en vlekjes verwijderen en beschermen tegen antioxidanten. Ik heb een énorm reactieve huid. Mijn gezicht wordt met andere woorden snel rood bij een behandeling als deze. Toch voelt de peeling alles behalve agressief aan. Integendeel: mijn huid voelt nadien tot in de diepte verzorgd én gehydrateerd.

BioLed

BioLed

De laatste fase bestaat uit lichttherapie met Led-lichten. Dat heeft niet alleen een verzachtend en helend effect na de peeling, maar zorgt er ook voor dat belangrijke cellulaire functies gereactiveerd worden. Zo stimuleert de lichttherapie de natuurlijke aanmaak van elastine en collageen in de huid.

Ik krijg een maskertje op mijn gezicht en ook eentje op mijn ogen. Vervolgens zet de schoonheidsspecialiste de lamp boven mijn hoofd en mag ik twintig minuutjes ontspannen. En ik moet toegeven: het is moeilijk om niet in slaap te vallen.

Na mijn behandeling kom ik met een fris gezicht weer buiten. Mijn haar ziet er best grappig uit, want daar zit natuurlijk nog een masker op. Als ik het de volgende ochtend uitspoel, blijkt dat de behandeling niet alleen mijn huid, maar ook mijn haren serieus opfriste. Ben je dus nog op zoek naar een opkikkertje voor het najaar? En tegelijkertijd een serieuze portie me-time? Dan ben je bij Aspria aan het juiste adres!

Skin & Hair Repair Treatment (€ 120) Aspria, aspria.com

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…