Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW De Superboost-behandeling: beter dan botox?

Birte Govarts
3 min read

Mijn naam is Birte en ik word deze zomer 38. Dat vertaalt zich in de occasionele paniekaanval (want die 40 begint nu wel écht dichtbij te komen) en een rimpel hier en daar. Wanneer ik gevraagd word om een behandeling uit te testen die fijne lijntjes vermindert zonder dat er spuiten – of erger nog: messen – aan te pas komen, zeg ik dan ook volmondig JA!

Ik begeef me voor de behandeling naar Maison Pur, een schoonheidsinstituut in Knokke-Heist dat gerund wordt door Leen Ryckaert. Zij verwelkomt me hartelijk en geeft me meer uitleg over wat me precies te wachten staat. ‘De Superboost-behandeling combineert het inbrengen van actieve ingrediënten tot diep in je huidkanalen met het trainen van je gezichtsspieren om de regeneratie van je huid een ferme boost te geven’, aldus Ryckaert. ‘Via gespecialiseerde zenuwbanen wordt er constant info uitgewisseld tussen je centraal zenuwstelsel en je buitenste cellen. Dat mechanisme heet ‘biofeedback’. Helaas vallen met de leeftijd die biofeedbackbanen wat uit elkaar, waardoor de celvitaliteit verzwakt. Met deze behandeling proberen we de zenuwbanen weer op gang te krijgen. Het resultaat? Je huid ziet er frisser uit, fijne lijntjes worden minder zichtbaar en ook acné en grove poriën worden aangepakt.’ Klinkt me als muziek in de oren, want ik ben een van die gelukzakken die gezegend is met zowel fijne lijntjes als acné – yay! Ik ben dus ontzettend benieuwd naar het resultaat.

Stap 1

Eerst vraagt Leen me uit over mijn huid en kiest ze de juiste actieve stoffen. Die worden met een ultrafijne jetstream in de diepere lagen van mijn huid gebracht. Tegelijkertijd pompt het toestel overtollig vuil uit mijn poriën.

Stap 2

Wanneer we verouderen, worden onze spieren lui. Zo ook onze gezichtsspieren. Het resultaat is een slappere huid. De Superboost verbetert en herstelt de verbinding tussen de spieren, zenuwen en hersenen – dus die neurobiofeedback waar ik het eerder al over had – op een natuurlijke manier. Concreet? Bij deze tweede stap worden je spieren gestimuleerd met kleine, elektrische schokjes. Dat klinkt angstaanjagend, maar geloof me: het doet geen pijn.

Wat vond ik ervan?

Ik ben fan! Lijk ik na een uurtje Superboost vijf jaar jonger? Niet exact, maar ik merk wél dat mijn huid er frisser uitziet en na de behandeling valt er letterlijk vijf weken lang geen puistje te bespeuren. Toeval? Ik denk het niet. Is deze behandeling ook écht beter dan botox? Dat kan ik niet garanderen, want ik heb dat laatste nog nooit geprobeerd, maar als je huid een opfrisser kan gebruiken zonder dat je meteen aan de spuiten of onder het mes moet, is deze behandeling sowieso een aanrader.

Een Superboost-behandeling duurt zo’n zestig minuten. Voor een optimaal resultaat heb je vier tot zes sessies nodig. Nadien volstaat het om een tot twee keer per jaar terug te keren voor een onderhoudsbeurt. Vanaf € 150 per sessie. Meer info op maisonpur.be.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…