Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW Polar Pacer Pro, het nieuwe hardloophorloge van Polar

Akyna Peeters
6 min read

Onlangs lanceerde Polar met Polar Pacer en Polar Pacer Pro twee hardloophorloges voor zowel beginnende als ervaren sporters. Met behulp van verschillende nieuwe functies bieden de horloges persoonlijke begeleiding en ondersteuning in je weg naar de top. Wij mochten de Polar Pacer Pro van Polar uittesten en brengen hier verslag uit. 

‘Hardlopen is een erg populaire en geliefde sport die nog steeds aan een opmars bezig is’, vertelt Sander Werring, CEO van Polar Electro. ‘We zien bijvoorbeeld dat één vierde van alle trainingen die onze gebruikers registreren bestaat uit een run. Bij Polar doen we er alles aan om de begeleiding en ondersteuning te bieden die nodig is voor het nastreven van een gezonde en actieve levensstijl. We leveren daarom een paar prachtige hardloophorloges, elk met een helder scherm, een volledig nieuw high-performance hardwareplatform, onze wereldberoemde polshartslagmeting en krachtige trainingstools voor een niet te evenaren hardloopervaring. De productnaam Pacer gaat een lange weg in onze geschiedenis. Enkele tientallen jaren geleden was het een revolutionaire hartslagmeter voor hardlopers en we bouwden voort op deze heritage om een nieuwe productlijn te creëren die alles bundelt wat we weten over hardlopen.’

Onze ervaring

Toegegeven: echt sportief ben ik niet. Maar ik wil toch de uitdaging aangaan om het nieuwe sporthorloge van Polar uit te testen. Wanneer ik het doosje open, ben ik aangenaam verrast. Ik vond sporthorloges altijd heel bombastisch en niet echt vrouwelijk. Boy, was I wrong. Dit horloge in de kleur Snow White sluit mooi aan rond mijn pols. Het zit niet te strak, maar ook niet te los. Een handleiding zit er niet bij. Gelukkig kan ik goed overweg met hedendaagse technologie. Hoewel het scherm van het horloge eruit ziet als touchscreen, heb ik al snel door dat de knopjes aan de zijkant the way to go zijn. Ik vul mijn taal en persoonlijke gegevens in en kan aan de slag. Allereerst voer ik een test uit om mijn niveau te bepalen en je kunt het al raden: ik ben de beginner der beginners. 

Om het horloge te testen, ga ik hardlopen (nu ja: hard). Ik trek mijn meest sportieve outfit aan en start mijn loopsessie. Al snel merk ik op dat ik het horloge ‘vergeet’. Om de één of andere reden zwellen mijn polsen altijd op wanneer ik het warm heb, net zoals wanneer ik slaap. Maar deze keer ondervind ik er geen last van en kan ik op mijn eigen tempo blijven lopen, zonder dat het horloge rond mijn pols begint te spannen. Ook zitten er grip buttons aan de polsband, die ervoor zorgen dat het horloge goed blijft zitten. Na een kilometer of drie besluit ik af te ronden. Volledig uitgeput en nat van het zweet vertelt mijn horloge me hoe goed ik het heb gedaan. Ik had het niet verwacht, maar de Polar Pacer Pro motiveert me wel om te blijven bewegen. Wanneer ik achter mijn bureau zit te werken, vertelt mijn horloge me wanneer ik mijn benen even moet strekken. Wanneer ik even ga wandelen om mijn gedachten te verzetten, verschijnt er een soort van vuurwerkje op het scherm wanneer ik 10.000 stappen heb gezet. Feest! De bijhorende app Polar Flow registreert ook alle gegevens, zodat je je vooruitgang tot op de voet kunt volgen.

Het enige nadeel aan dit sporthorloge is naar mijn mening dat je het moet opladen. Ik durf dat wel eens te vergeten, waardoor ik op een bepaald moment even zonder zit. En wie gaat er nu mijn stappen tellen?! Maar als ik dit beter plan en het horloge ’s nachts oplaad, is dat probleem verholpen. Voor de rest vind ik het een uitstekend horloge, dat mij op één of andere manier toch wat meer heeft laten nadenken over hoe niet-sportief ik ben. Meer zelfs: het horloge hielp me al goed op weg om daar verandering in te brengen. De volgende stap? Gaan zwemmen! Eens zien op welk niveau ik daar strand (waarschijnlijk beginner der beginners 2.0). Ik zoek het alvast verder uit!

Wil jij je sportkleren ook van onder het stof halen? Of je hardloopsessies naar een hoger niveau tillen? De Polar Pacer Pro is beschikbaar voor €299,90 en de Polar Pacer voor €199,90 via Polar.com

Door Akyna Peeters

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…