Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW Eindelijk je leven op orde met de SuccesPlanner?

Nona Heremans
3 min read

Houden jouw goede voornemens voor dit jaar geen stand meer? Slingeren je to-dolijstjes overal rond? En lijk je uiteindelijk niets gedaan te krijgen? Dan is een SuccesPlanner misschien wel iets voor jou. Wij mochten er eentje uittesten en kunnen ondertussen niet meer zonder!

Redacteur Nona: ‘Voor de coronacrisis ons land lamlegde, was ik een enorme planner. Ik had mijn agenda altijd op zak en bladerde er meerdere keren per dag door. Ik gebruikte bovendien verschillende kleurtjes en lijstjes om hem zo overzichtelijk mogelijk te houden. In maart 2020 – toen de eerste lockdown al mijn plannen van tafel veegde – belandde mijn agenda ergens achteraan in een bureaulade. De weinige verplichtingen en afspraken die ik had, kon ik gemakkelijk onthouden. Dat bleef zo tot midden 2021, maar stilletjesaan geraakte die agenda opnieuw gevuld. Een tijdlang probeerde ik een agenda-app op mijn smartphone, maar ik miste toch een papieren versie. Ik begon 2022 dan ook met het goede voornemen om mijn tijd terug efficiënter te gebruiken en geen betere manier om dat te doen dan met een SuccesPlanner.’

‘Eerst en vooral is het belangrijk te weten dat een SuccesPlanner meer tijd en moeite vraagt dan een gewone agenda. Zo moet je op de eerste pagina’s meteen je doelen opschrijven: waar wil je staan binnen één, drie en vijf jaar? Eens je eruit bent wat je in de toekomst nog wilt verwezenlijken, moet (of kun) je die doelen uittekenen in een tijdslijn, ideeënwolk of schema naar keuze. Neem hiervoor gerust je tijd en denk er een paar dagen over na. Toegegeven, het deed iets met mij om mijn toekomst zo duidelijk neer te schrijven. Het geeft je een boost om die doelen ook écht na te streven en ze om te zetten naar concrete plannen. Een SuccesPlanner is dan ook iets dat je nog een lange tijd bijhoudt, zoals een dagboek.’

‘Het handigste aan de SuccesPlanner vind ik dat alles verzameld is op één plek. Iedere maand heb je plaats om neer te pennen welke personen je wilt contacteren, wat je graag zou willen doen en wat je zeker niet mag vergeten. Op het einde van de maand maak je telkens de balans op: welke doelen heb je behaald? Wat kan volgende maand beter? Per week is er dan weer ruimte voorzien om zowel je privé- als professionele to do’s op te schrijven. In het weekoverzicht moet je naar mijn gevoel wel iets té veel invullen. Behalve de to-dolijstjes kun je hier je wekelijkse focuspunten, je mindset en het leukste moment van de week opschrijven. Om heel eerlijk te zijn laat ik deze vakjes meestal open.’

‘Nog leuke extra’s zijn de contactenlijst, notitiepagina’s, maanstanden en feestdagen die je helemaal achteraan terugvindt. De SuccesPlanner staat daarnaast ook vol met inspirerende quotes en heeft een mooi design. Al die leuke extraatjes zorgen er natuurlijk ook wel voor dat het een groot en dik boek geworden is. De SuccesPlanner is daarom niet heel handig om mee rond te zeulen en dus eerder geschikt voor thuiswerkers met grote plannen, zoals ik!’

Succesplanner (€37) succesplanner.com

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…