Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Slaap jij aan de linkerkant? Dan hebben wij goed nieuws!

Olivier
2 min read

Slaap jij altijd aan de linkerkant van jullie tweepersoonsbed? Dan heb je geluk. Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat links-slapers erg positief zijn en veel minder last hebben van stress.

Rechts-slapers zijn vaak wat chagrijniger dan links-slapers. Ze zijn somberder en zien het leven wat pessimistischer in. Terwijl dit bij links-slaper veel minder het geval is. Zij beginnen de dag vaak vrolijker en vol goede moed. Een ochtendhumeur is dus iets vreemds voor ze.

Een positieve levensinstelling

Verder kan tweederde van de links-slapers veel beter met stress omgaan, dan hun rechts-slapende partner. Zo blijven ze veel rustiger in een crisissituatie. Daarnaast zijn ze zelfverzekerder en heeft een kwart van de links-slapers een positieve levensinstelling. Bij de rechts-slapers is dit minder dan een kwart. Verder vinden links-slapers hun werk meestal leuker, dan rechtsslapers.

Weiger je van kant te wisselen?

Het is dus niet zo vreemd dat je weigert om van kant te wisselen als je partner dit aan je vraagt. Je voelt je gewoon veel fijner als je aan de linkerkant van het bed slaapt. Heb je hier wel eens ruzie over? Dan is dit echt niet zo gek. Eén op de tien stelletjes doet dit namelijk regelmatig. Eigenlijk gaan deze ruzies niet altijd over de voorkeur voor links, maar om andere zaken. Naast niet dicht bij het raam willen liggen, zijn veelgebruikte andere argumenten: niet dicht bij de deur willen liggen, meer ruimte in bed willen en niet dicht bij de verwarming willen liggen.

Rechts-slapers verdienen meer

Schrik jij hier, als rechts-slaper, van? Dan hoef je je echt geen zorgen te maken. Aan de rechterkant slapen levert je ook veel voordelen op. Zo verdienen rechts-slapers meestal meer dan hun links-slapende metgezel.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…