Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Threading: droomwenkbrauwen op natuurlijke wijze!

4 min read

Als er vandaag de dag iets belangrijk is voor je uitstraling, dan zijn dat wel je wenkbrauwen! Wenkbrauwbehandelingen zijn razend populair en ook de brow bars schieten als paddenstoelen uit de grond! Semi-permanente make-up technieken als microblading en powder brows zijn razend populair. Of wat dacht je van 3D wenkbrauwextensions? Is dat niet jouw ding, maar wil je wel droomwenkbrauwen? Laat je wenkbrauwen dan shapen door een wenkbrauwstyliste, die bedreven is in threading of leer zelf deze handige techniek!

Wat is threading?

Threading is eenvoudig gezegd ‘epileren met een draadje’ en zo eenvoudig is het ook. Hoewel, de techniek moet je eerst goed in de vingers krijgen en dat vergt wat oefening. Steeds meer schoonheidsspecialisten beheersen ondertussen deze beauty behandeling. Dat is niet voor niets, want threading biedt veel voordelen ten opzichte van epileren met een pincet of met hars. Houd je van mooi vormgegeven wenkbrauwen? Met threading kun je nauwkeurig werken. Het combineert de positieve eigenschappen van het pincet en harsen. Je kunt met threading net als met een pincet nauwkeurig werken en haartje voor haartje verwijderen, maar je kunt ook net als met hars gemakkelijk meerdere haartjes te gelijk weghalen en een strakke vorm bekomen.

Threading is beter voor de huid

Veel wenkbrauwbehandelingen hebben een impact op de huid. Bij microblading worden zelfs pigmenten in de bovenste huidlagen aangebracht. Wil je een maanden- tot jarenlang resultaat of mis je wenkbrauwhaartjes, dan kan dat een goede oplossing zijn. Epileerbehandelingen met een pincet of hars kunnen de huid irriteren of zelfs beschadigen. Met threading loop je dit risico niet. Er wordt geen warmte gebruikt, er worden geen producten op je huid aangebracht en je hoeft niet te vrezen voor het geknijp of geprik van een pincet in je huid. Bij threading hoeft de beauty specialist je huid niet aan te raken. Dat maakt het tot een extra hygiënische behandeling!

Je hebt 4 tot 6 weken mooie wenkbrauwen

Net als met harsen en epileren met een pincet worden de wenkbrauwhaartjes met wortel en al verwijderd. Er wordt hiervoor gebruikgemaakt van een katoenen draadje, dat wordt dubbel gevouwen en in een lus gedraaid. De in elkaar gedraaide draadjes worden tegen de huid gelegd en via een draaiende beweging worden de haartjes met wortel en al verwijderd. Zelfs de kleinste donshaartjes kunnen hiermee weggehaald worden, zodat je niet na enkele dagen al terug gegroeide haartjes hebt. Met threading kun je rekenen op 4 tot 6 weken een mooi resultaat. Threading is bovendien ook een geschikte behandeling als je op andere plekken in het gelaat ongewenste haartjes wilt verwijderen. Een andere aanbevolen behandeling daarvoor is dermaplaning.

De voordelen van threading op een rij

  • Er kan heel precies gewerkt worden
  • Strakke en mooi gevormde wenkbrauwen
  • Ook de kleinste haartjes worden verwijderd
  • 4 tot 6 weken droomwenkbrauwen
  • Geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige huid
  • De handen raken de huid niet aan: hygiënisch
  • Je hebt alleen maar een katoenen draadje nodig

Kortom, threading is een natuurlijke en veilige manier voor het verkrijgen van mooie wenkbrauwen! Meer weten over threading, volg dan deze Cursus Threading.

Tips voor nog mooiere wenkbrauwen: henna brows

Hoewel je wenkbrauwen met threading prachtig vormgegeven worden, kan het gebeuren dat je je wenkbrauwen toch wat flets vindt. Of heb je misschien ontdekt dat bepaalde delen van je wenkbrauwen wat volume missen? Dan kun je ze op een natuurlijke manier benadrukken, door ze te laten verven met hennaverf, een zuiver natuurproduct. Een ander voordeel van hennaverf is dat niet alleen de wenkbrauwhaartjes worden geverfd, maar ook de huid. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauwen er nog voller uitzien. De verf blijft circa 6 weken op de wenkbrauwen zitten en 2 weken op de huid. Meer weten? Bekijk hier de Cursus Henna Brows.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…