Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Op deze manier zal je thuis meer bewegen

Milan
3 min read

Thuis meer bewegen is soms makkelijker dan je misschien had gedacht. Bij thuis zitten zien mensen een beeld voor zich van de hele dag in de bank hangen of voor de computer zitten, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Je kunt door een paar simpele activiteiten overdag al veel meer in beweging zijn. Zo hoef je je ’s avonds geen zorgen te maken over een zak chips of fles wijn meer of minder.

Hoe kan ik thuis meer bewegen?

Zelf ken je waarschijnlijk ook wel maatregelen voor meer beweging in huis. Zo kun je de tuin schoffelen of de stofzuiger hanteren. Is dit leuk? Meestal niet, maar het levert wel snel meer beweging op en is altijd nog gezonder dan een hele dag niks doen. Maar er zijn ook leuke manieren om overdag vaker en vooral meer te bewegen. Wil je op een leuke manier bewegen bij een huishoudelijke taak, schroom dan vooral niet om een kookboek te kopen en zelf aan de slag te gaan. Zo is je lunch of diner smaakvoller en zorgt dit door de energie die je er in hebt gestoken ook nog voor meer voldoening.

Meer energie

Ben je niet iemand die graag naar de sportschool gaat? Helemaal niet erg! Thuis zijn ook genoeg effectieve en productieve oefeningen denkbaar. Als vrouw heb je ongetwijfeld wel eens buikspieroefening gedaan, terwijl voor mannen opdrukken in huis populair en makkelijk is. Daarnaast zijn nog talloze oefeningen denkbaar waar je maar weinig ruimte voor nodig hebt, maar die wel zorgen voor meer beweging en bovenal meer energie.

Neem een stappenteller

Altijd al benieuwd geweest hoeveel meters je eigenlijk op een reguliere ‘thuisdag’ maakt? Dan kan een stappenteller je daarbij helpen. Wil je thuis meer bewegen, dan kan de stappenteller een steuntje in de rug zijn. Maak bijvoorbeeld doelen voor jezelf, zoals ten minste 10.000 stappen per dag. Om dit op een leuke manier te bereiken, kun je er voor kiezen een huisdier te nemen. Een wandeling met je hond geeft altijd energie en kost maar weinig tijd. Wil je geen huisdier? Dan kan je altijd nog wandelen met je partner.

Stel doelen voor thuis

Er is altijd nog wel iets te doen in huis. Ga die gewenste kast eens in elkaar timmeren, of schilder je kozijnen opnieuw. Dit soort klusjes kun je voor jezelf doen, maar ook voor een vriend of familielid. Het maakt niet uit wat je doet, maar gun jezelf thuis extra beweging, je zult er mentaal en fysiek op vooruit gaan!

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…