Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips voor als je deze vakantie thuisblijft

Camille
3 min read

Niet iedereen verkent verre horizonten tijdens de zomer. Blijf jij deze zomervakantie thuis en wil je jouw vakantie in eigen land zo leuk mogelijk maken? Lees dan zeker de onderstaande tips:

Tip 1: organiseer regelmatig een bbq of picknick

Blijf je deze zomervakantie thuis dan wil dat niet zeggen dat het geen vakantie is! Integendeel, het is overal veel minder druk, dus trommel al de thuisblijvers op en organiseer een goed verzorgde picknick in het park.  Een bbq is natuurlijk voor de hand liggend, maar geef toe, eenmaal de kolen smeulen is daar toch dat fijne vakantiegevoel!

Tip 2: plan een mini-citytrip in eigen land

Het is niet alleen leuk om toerist te zijn in een ander land, maar het is ook leuk om onbekende plekjes in eigen land te leren kennen. Word toerist in eigen land en maak een mini-citytrip naar een gebied, een regio of een stad die je niet goed kent. Boek een overnachting in een fijne B&B en je maakt zo weer nieuwe vrienden. 

Tip 3: maak er een sportieve vakantie van

Vind je het moeilijk om stil te zitten tijdens de vakantie? Dan kun je iedere dag een andere sport uitkiezen. Ontdek nieuwe sporten die je steeds had willen doen, of verdiep je eens intensief in de sport waar je maar met mondjesmaat aan toe komt gedurende het jaar.

Ben je een tennisser, ga dan toernooien spelen die overal ten lande worden georganiseerd voor elk niveau.  Ben je een fietser, wacht dan niet op de volgende Ronde Van Vlaanderen om het parcours uit te rijden.  Nu is het weer zachter en de wegen minder druk!

Tip 4: rust vooral veel uit

Eigenlijk is het best fijn als je een keer niets hoeft te doen en nergens heen moet. Als de vakantie weer voorbij is, duurt het weer even voor je uit kunt rusten en dit betekent dat je maar beter optimaal van jouw vakantie in eigen land kunt genieten. Rust lekker uit door iedere dag uit te slapen, veel boeken te lezen en vooral alleen de dingen te doen die jij leuk vindt. Want geef toe genieten van je eigen huis en tuin doe je wellicht te weinig gedurende het jaar. En…die klusjes die je steeds hebt uitgesteld kun je nu wel aanpakken!

Klik hier voor meer info.

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…