Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ubiquinol vermindert stress bij verplegend personeel

4 min read

Na drie golven in deze coronapandemie zit het verplegend personeel overal ter wereld op haar tandvlees. Het supplement Kaneka Ubiquinol helpt hen om stress en vermoeidheid te verminderen. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door het Expansion Consulteam bij 85 verpleegkundigen in Frankrijk.

Tussen januari en maart 2021 onderzocht het Expansion Consulteam in opdracht van Kaneka de invloed van het supplement Kaneka Ubiquinol op de gevoelens van stress en vermoeidheid bij 85 verpleegkundigen uit Frankrijk temidden van een gezondheidscrisis. Bijna twee derde van de testpersonen (62%) gaf na 60 dagen aan zich minder gestrest te voelen en meer dan één op de twee voelde zich fysiek (55%) en mentaal (60%) minder vermoeid. De resultaten deden zich al voor na 23 à 24 dagen.

Voor het onderzoek deed het Expansion Consulteam, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in gezondheidszorg en voeding, een beroep op verpleegkundigen uit zowel ziekenhuizen als privépraktijken in Frankrijk. Zij namen elke dag een capsule met 100 milligram Kaneka Ubiquinol per dag en vulden nadien een vragenlijst in. Ongeveer 75 % van de testpersonen voelde zich beter na de testperiode én zou het product ook aanraden aan anderen.

Wat is ubiquinol en waarvoor dient het?
Ubiquinol is een stof die van nature aanwezig is in alle cellen in ons lichaam. De stof stamt af van het co-enzym Q10. Dat co-enzym komt voor in twee vormen: de geoxideerde vorm, ubiquinone en de actieve, gereduceerde vorm, ubiquinol. Dat maakt ubiquinol tot een krachtig antioxidant dat de cellen helpt om energie te produceren. Maar liefst 95% van onze energie wordt op deze manier opgewekt. Daarnaast helpt de stof ook om gevoelens van stress en vermoeidheid te verminderen. 

Hoe ouder we worden, hoe minder ubiquinol ons lichaam van nature aanmaakt. Ubiquinol is aanwezig in bijna al onze voeding, maar om de aanbevolen 100 milligram per dag te halen, zou je dagelijks 3,5 kg rundsvlees, 120 blikjes sardines of 60 avocado’s moeten eten. Vooral mensen ouder dan 40 jaar krijgen sneller te maken met een tekort aan ubiquinol en het co-enzym Q10. Zij behoren dus tot de risicogroep en krijgen sneller te maken met gevoelens van stress of vermoeidheid. Verder heeft ook je levensstijl, medicatiegebruik en stresslevel een invloed op de aanmaak van de stof.

De succesformule van Kaneka Ubiquinol
Lange tijd werd co-enzym Q10 in de geoxideerde vorm, ubiquinone, gebruikt voor voedingssupplementen. De resultaten daarvan vielen echter tegen omdat het lichaam deze ubiquinone nog moet omzetten in de actieve vorm. Het effect werd daardoor sterk gereduceerd. De werking van Kaneka Ubiquinol als voedingssupplement is efficiënter omdat het lichaam hier zelf geen omzetting meer moet doen.

Sinds 40 jaar maakt Kaneka (Japanse fabrikant) Coenzyme Q10 ingrediënt. Om zeker te zijn dat je Kaneka Ubiquinol gebruikt, zoek naar vermelding op de verpakking. Kaneka Ubiquinol is 100% natuurlijk, bio-identiek, gemaakt via gist fermentatie, gebruikt in verschillende klinische studies en volledig getest op veiligheid.

Benieuwd naar wat Ubiquinol voor jou kan betekenen?
Ubiquinol-Q10 kan verkregen worden in capsules in de apotheek of in de natuurvoedingswinkels.Onder andere merken zoals Pharma NordTrenkerNutrisanTherasienceWHC Labs en Pileje bieden voedingssupplementen met Ubiquinol aan.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…