Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vaatwastabletten: 5 Superhandige situaties om ze te gebruiken!

Olivier
2 min read

Vaatwastabletten zijn tegenwoordig in elk huishouden te vinden. Er zijn nog maar weinig mensen die de afwas ouderwets met de hand doen. Maar wist je dat je die vaatwastabletten ook voor andere dingen kunt gebruiken? Hieronder 5 huishoudelijke klusjes waar je vaatwastabletten ook voor kunt gebruiken!

1. Zweetvlekken uit witte T-shirts halen

Heb jij last van vervelende gele vlekken onder de oksels van je witte T-shirt? Voeg dan een vaatwastablet toe aan je was. Na een eenvoudige wasbeurt zullen deze vieze vlekken als het goed is verdwenen zijn!

2. Het schoonmaken van je frituurpan

Vul de binnenkant van je frituurpan voor ongeveer driekwart met water en voeg vervolgens een vaatwastablet toe. Hang nu het mandje in de binnenpan, steek de stekker in het stopcontact, zet de temperatuur op 90 graden en laat dit 10 minuten aanstaan. Daarna haal je de stekker eruit, leeg je de binnenpan en spoel je het mandje goed af onder de kraan met heet water. Je frituurpan zal weer helemaal schoon zijn!

3. Verdrijven van gourmetgeur

Gourmetten, wie houdt er nu niet van? Zeker in België is het erg populair. Het nadeel van dit gerecht is die vieze baklucht die in je woonkamer blijft hangen. Wil je dit voorkomen? Zet dan direct na het eten een pan met water en een vaatwastablet op een laag pitje. Op deze manier zal die smerige geur snel verdwijnen.

4. Het verwijderen van bruine aanslag in je theepot

Het kan heel vervelend zijn wanneer er bruine aanslag op de bodem van je theepot ligt. Deze krijg je er niet snel opnieuw af. Door kokend water met een vaatwastablet in de theepot te schenken en dit een half uurtje te laten intrekken, is deze aanslag zo verdwenen. Spoel wel de theepot achteraf goed uit!

5. Aangekoekte pannen

Hetzelfde geldt voor aangekoekte pannen. Als een pan stevig aangebrand is, kun je deze schoonkrijgen door er water en een vaatwastablet in te doen en dit een half uurtje te laten koken op laag vuur.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…