Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vangst van de dag: de Foot Cream van Líkami

Birte Govarts
3 min read

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: de gloednieuwe Foot Cream van het Belgische merk Líkami.

Onze voeten krijgen het vaak hard te verduren, waardoor de huid ruw en droog kan aanvoelen en barstjes vertoont. Het Belgische eco-luxueuze skincaremerk Líkami gelooft dat je voeten verwennen een dagelijks ritueel mag zijn en lanceert daarom een verfrissende en heerlijk ruikende voetcrème vol hardwerkende botanische ingrediënten:

  • Zoete amandelolie staat bekend om zijn versoepelend, verzachtend effect
  • Witte wilgenbast – van nature rijk aan salicylzuur – werkt antibacterieel en ontstekingsremmend tegen schimmels en irritaties
  • Aloë vera maakt de crème heerlijk verfrissend en herstellend
  • Grote klis reguleert de talgproductie en werkt anti-aging 
  • Calendula stimuleert de natuurlijke herstelfuncties van het lichaam en zorgt dus voor een snellere wond- en kloofheling 
  • Rozemarijn geeft de voetcrème een extra verfrissende touch
  • Olijfolie, soja-olie, karitéboter en candelillawas (een vegan alternatief voor bijenwas) voeden de huid diepgaand

Suikerriet

De voetcrème wordt bovendien verpakt in een tube van suikerriet, dat duurzamer is dan plastic. Dat komt ten eerste omdat het volledig bio-afbreekbaar is. Dat wil zeggen dat, ongeacht of de gebruiker zijn tube correct recycleert of niet, het op natuurlijke wijze zal afbreken en dus voor minder vervuilend afval zorgt. Dat past binnen de low-wastevisie van Líkami, dat vorig jaar de shampoo- en zeepverpakkingen uit PET verving door glazen mironflessen en recycleerbare refills.

Het materiaal van de tube is bovendien ook duurzamer om te produceren. Anders dan ‘gewoon’ plastic wordt het niet van aardolie, maar van restafval uit de suikerrietproductie gemaakt, waardoor er minder CO2-uitstoot bij komt kijken en het minder belastend is voor het milieu.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…