scrollTop top

Vangst van de dag: de gefermenteerde skincareproducten van Florena

Vangst van de dag: de gefermenteerde skincareproducten van Florena

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: de gefermenteerde skincare van Florena.

Gloednieuw op de Belgische markt: Florena Fermented Skincare. Zoals de naam al doet vermoeden – en we geven toe: zoals onze titel al verraadt – gebruikt het skincaremerk in al haar producten ingrediënten die zijn ontstaan door fermentatie.

Elke formule van Florena bevat gefermenteerde bloemen en fijne oliën. Na een zorgvuldige selectie van die bloemen en oliën, worden de belangrijkste bestanddelen ervan geëxtraheerd. Hieraan worden vervolgens natuurlijke stoffen toegevoegd die het fermentatieproces opstarten. Elk fermentatieproces is uniek. Alle ingrediënten fermenteren zo lang als nodig is. Wanneer de transformatie compleet is wordt het mengsel gefilterd om alleen de gefermenteerde bestanddelen over te houden. Die worden toegevoegd aan de formule en … klaar!

Door dit unieke proces bevat bijvoorbeeld de gefermenteerde olijfolie in de Florena Fermented Skincare-producten minstens tien keer meer essentiële vrije vetzuren – inclusief Omega 6 en Omega 9 – dan niet- gefermenteerde olijfolie. De gefermenteerde ingrediënten hebben bovendien een sterke anti-oxiderende werking die helpt bij het bestrijden van vrije radicalen.

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn alle formules van Florena vegan en bevatten ze minimaal 99,46% natuurlijke ingrediënten. De potjes zijn dan weer gemaakt van minimaal 97,5 % gerecycleerd plastic.

Het volledige gamma van Florena Fermented Skincare vind je op florena.nl.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  520.460.658
 • Aantal
  doden
  6.262.229
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.127.123
 • Aantal
  doden
  31.656

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!