Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Verkleed outfits voor jouw (b)engels

Camille
3 min read

Vinden jouw kinderen het leuk om zich te verkleden? Of het nu voor carnaval is of in het dagelijkse leven, verkleden kan leuk en leerzaam zijn.

Waarom willen kinderen zich verkleden

Peuters komen er vaak achter dat je kunt doen alsof. Doen alsof je moeder bent met een handtas, met een staart ben je een hond, met een cape ben je superman en ga zo maar door. Peuters zullen in deze fase handelingen exact kopiëren. Ze komen er al snel achter dat er variaties bestaan, dat alles wat papa gisteren deed ook op een andere manier kan, of dat de pop anders verschoont kan worden. Verkleden is een creatieve manier om zich te ontwikkelen.  Verkleedpartijtjes zijn altijd leuk en stimuleren bovendien de vruchtbare fantasie van je kinderen.

Een superheld

Wie houdt er niet van superhelden en droomt er niet van om net als zij over superkrachten te beschikken? Carnaval kan dus dé ideale gelegenheid zijn om dit waar te maken en zichzelf te transformeren in zo’n superheld. Haal de superheld in je kind naar boven die het best bij hem of haar past.

Alles wat je nodig hebt is een kousenbroek, een korte broek, een t-shirt en sportschoenen. Daarna maak je een cape, een masker en isigne met de initialen van de superheld. Laat je kind zelf beslissen welke superheld ze willen zijn.

Disney

Voor meisjes zijn er natuurlijk de populaire Disney figuren die perfect zijn voor een verkleed outfit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Sneeuwwitje, Tinkerbell, Assepoester of Doornroosje. Of misschien de wat modernere sprookjes zoals Elsa of Anna van Frozen.

Clown

Kinderen zijn gek op circusclowns. Laat je kind allerlei gekleurde kledingstukken over elkaar dragen en grimeer hun gezicht. Schmink ze met een glimlach van oor tot oor van rode lippenstift met een rand van zwart oogpotlood eromheen. Plaats rode stippen op de wangen en de punt van zijn neus.

Robot

Maak een robotkostuum door een kartonnen doos volledig in het zilver te spuiten/schilderen. Maak vervolgens nog een tweede doos voor het hoofd. Wikkel er aluminiumfolie rond en plak er wat knoppen op en enkele elektriciteitsdraden. Knip tot slot de onderkant uit je grote doos en maak gaten voor het hoofd en de armen.

Star Wars

Star Wars is al jarenlang een veel gebruikte inspiratie voor verkleed outfits. Zoals bv. de Darth Vader die altijd populair is onder de kinderen. Star Wars heeft natuurlijk ook andere personages die je kunt gebruiken voor een verkleed outfit. Denk bijvoorbeeld aan Han Solo die een vrij gemakkelijke outfit heeft of de iets moeilijkere Chewbacca die alleen maar bestaat uit een heleboel haar. Princess Leia is dan weer perfect als outfit voor meisjes.

Klassieke outfits

Vergeet de klassieke verkleedoutfits zeker niet! De duivel, het engeltje, de hond, de kat, de zombie, een mummie enz. Allemaal leuke ideeën voor verkleed outfits, de lijst is eindeloos!

Klik hier voor meer tips »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…