Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Verminder stress met deze 10 simpele trucjes

Bram
3 min read

Tegenwoordig heeft bijna iedereen stress, het is een kenmerk geworden van onze moderne levensstijl. Maar wist je dat er 10 simpele trucjes bestaan om stress snel te verminderen?

1.Drink groene thee

Als je tijd voor jezelf nodig hebt dan kan je groene thee drinken. Het heeft niet alleen een aangename en kalmerende geur, het bevat ook L-theanine , en dat vermindert stress. Drink eens wat vaker een tasje groene thee, het is veel gezonder dan koffie.

2.Kauw op kauwgum

Een kauwgum is het ideale hulpmiddel om stress te verminderen. Het vermindert angstige gevoelens en het verlaagt cortisol, dat is het stresshormoon in je lichaam.

3.Geef jezelf een handmassage

Geloof het of niet, met een handmassage kan je jezelf onmiddellijk kalmeren. Druk een duim op je handpalm en masseer met zachte bewegingen.

4.Mediteer

Meditatie kan stress met maar liefst 30% verminderen. Vijf minuten rust en stilte is vaak alles wat je nodig hebt om tot rust te komen. Concentreer je op je ademhaling, je zal je snel beter voelen.

5.Gebruik een stressbal

Knijpen in een stressbal werkt effectief. De spanning in je spieren wordt op een gecontroleerde manier verlicht. Combineer een stressbal met meditatie voor een optimaal effect.

6.Visulaiseer je kalm

Je was zo druk aan het werk en plots denk je aan het strand en de golven van de zee. Tijdens deze korte momenten ben je even vrij van al je zorgen. Visualisatie helpt je om beter met stress om te gaan.

7.Ga naar buiten

Jezelf leren ontspannen heeft alles te maken met het kiezen van een goede activiteit. Ga even naar buiten, zet je gedachten op een rijtje en begin met een schone lei.

8.Organiseer je dag

Als je je gestresseerd voelt moet je eens kijken naar je omgeving. Ruim de ruimte eens op. Door op te ruimen zal je je vrolijker voelen en zelfs het gevoel krijgen dat je gedachten opgeruimd zijn.

9.Beweeg

Mensen zijn niet gemaakt om een lange tijd stil te zitten. Ga wandelen, sporten, of kom gewoon eens buiten. Als je je fysiek vrij voelt zal je lichaam endorfine aanmaken en dat gaat stress tegen. Als je meer beweegt wordt je lichaam bovendien gezonder, fitter en mooier.

10.Geniet van je leven

Het leven brengt stress met zich mee, het is onvermijdelijk. Je mag je echter niet vergeten ontspannen. Kijk naar een film, speel basketbal of spendeer tijd met je kinderen. Doe wat je gelukkig maakt. Zo weet je tenminste waar al dat harde werk voor dient.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…