Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vijf dingen die alleen échte seriefreaks zullen herkennen

Anja
3 min read

Je kent het wel: series kunnen erg verslavend zijn. Iedereen volgt wel een bepaalde serie of zelfs meerdere. Een serie volg je in hart en nieren, je leeft mee met de personages en je kijkt telkens uit naar een nieuwe aflevering! “Nog eentje dan!”

1. Eenvoudig begin

Aan het begin heb je nog een simpele relatie met je serie. Je kijkt af en toe een aflevering, maar daar blijft het bij. Misschien heb je nog geen Netflix of vergelijkbare dienst. Op een gegeven moment kom je erachter dat je met Netflix alles achter elkaar kunt kijken en niet meer hoeft te wachten. En dan gebeurt het…

2. De serie begint je te pakken

Je hebt een account. Je kunt nu letterlijk overal je serie kijken; in de trein, op het toilet, in bed, op school en thuis. Waar je eerst nog uitkeek naar het kijken van je serie – “Als ik straks thuis ben, ga ik lekker een nieuwe Pretty Little Liars kijken, heerlijk!” – wacht je nu niet meer en kijk je gewoon. Waarom ook niet?

3. De knop gaat om

De serie wordt steeds meeslepender. Het lijkt alsof iedere aflevering spannender wordt. Je móet wel doorkijken, hoe weet je anders wat er met die en die gebeurt? Je beslissingen en perceptie van tijd beginnen langzaam onder je series te lijden. Slaap? Wat is dat voor fenomeen?

4. Bingewatchen

Als je de serie – eindelijk – pauzeert voor een essentiële sanitaire pauze, betrap je jezelf erop dat je nog in precies dezelfde houding, pyjama en zetel zit, als toen je begon met kijken. Eigenlijk moet je andere dingen doen. Ah, nog eentje dan. Voordat je er erg in hebt, heb je een heel seizoen er doorheen gejaagd.

5. Leeg gevoel

Binnen no-time alle seizoenen van een serie kijken. In een waas van drang naar de serie, heb je je niet gerealiseerd dat dit het laatste seizoen is. Je moet nog een jaar wachten op de volgende. Tijdens de aftiteling staar je naar het scherm. Was dit het? En nu? Een leeg gevoel vult je lichaam. Niets lijkt meer uit te maken. “Tijd om mijn abonnement op te zegg… Hé, wacht! Wat is dit? Een nieuwe serie? Gauw kijken.” En je begint weer opnieuw in het proces.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…