Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vrieskou in zicht: 3 typisch winterse beautykwalen opgelost

Gezond.be
5 min read

Genieten – nu ja … – van de koude temperaturen zonder je zorgen te moeten maken over gebarsten lippen, droog haar of winterhanden? Het kan, dankzij deze tips!

SOS gebarsten lippen

Wat is het? Het seizoen van de droge lippen is weer aangebroken. Onze huid heeft namelijk talg- en zweetklieren die helpen ze te beschermen tegen vochtverlies. Alleen hebben onze lippen die klieren niet, waardoor ze extra kwetsbaar zijn. 

Wat kan je doen? Voldoende drinken is de boodschap. Je kan droge lippen ook behandelen met een goede, hydraterende lippenbalsem. Opgelet, probeer zo weinig mogelijk aan je lippen te likken, dit droogt ze alleen maar sneller uit. 

Dit zijn onze favoriete lippenbalsems:

  1. Aquaphor SOS Lip Herstel (€ 6,22) Eucerin. Te koop bij de apotheek.
  2. Cicaplast Lèvres (€ 5,90) La Roche-Posay. Te koop bij de apotheek.
  3. Rêve de miel-lippenbalsem (€ 13,39) Nuxe. Te koop bij de apotheek.

SOS droog haar

Wat is het? In de winter hebben we meer last van dof en droog haar. De koude buitentemperaturen zijn daarbij de schuldige: er zit minder vocht in het haar, waardoor het er droger en futlozer uitziet.

Wat kan je doen? Was je haar niet te vaak en gebruik niet te veel shampoo om te voorkomen dat de natuurlijke oliën uit het haar worden weggespoeld. Deze oliën behouden net het vocht in je haar. Gebruik een conditioner, maar kies dan wel voor een exemplaar met een laag alcoholgehalte. Alcohol droogt je haar immers nog meer uit. Was je haar tenslotte niet met heet, maar met lauw water.

Dit zijn onze favoriete conditioners:

  1. Oolong tea conditioner (€ 19) Ray.
  2. Power conditioner, Lush. Te koop vanaf vrijdag 13 november.
  3. Classic conditioner (€ 38) Rahua. Te koop bij www.blos-shop.com.

SOS winterhanden en -tenen 

Wat is het? Bij koude temperaturen kunnen de kleine bloedvaten in je vingers en tenen samentrekken, waardoor je bloed minder goed kan doorstromen naar de huid. Dat kan roodheid, zwelling, jeuk en soms zelfs pijn veroorzaken.

Wat kan je doen? Hou naast je handen en voeten ook de rest van je lichaam droog. Ook brede schoenen en ademende sokken en handschoenen kunnen dit vervelende fenomeen helpen voorkomen. Smeer je handen na elke douchebeurt in met een verzorgende handcrème. Heb je wintervoeten? Dan smeer je die best in met een antizweetcrème. Probeer ook om bij koude temperaturen je bloedsomloop te stimuleren door voldoende te bewegen.

Dit zijn onze favoriete handcrèmes:

  1. Ultimate strength hand salve (€ 23,50) Kiehl’s.
  2. Hand and nail cream (€ 10) Caudalie.
  3. Handcrème zonder parfum (€ 7,95) Neutrogena. Te koop bij de apotheek.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…