Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waar moet je op letten bij de aankoop van kindervitamines?

3 min read

Als ouder wil je natuurlijk dat je kindje alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt om goed en gezond op te groeien. Daarom kopen heel wat ouders supplementen om eventuele tekorten op te vangen. Het aanbod aan kindervitamines dat verkocht wordt is groot, en de samenstelling ervan kan sterk verschillen. Hierdoor zien ouders vaak door de bomen het bos niet meer. We geven je daarom een aantal zaken mee waarop je moet letten bij de aankoop van kindervitamines. 

1. Kindervitamines voor de juiste leeftijd

Eerst en vooral is het belangrijk dat je vitamines voor de juiste leeftijd kiest. Zo worden vaak andere kindervitamines verkocht voor kinderen van 0 tot 3 jaar dan voor kinderen tussen de 3 en de 7 jaar, omdat erg jonge kinderen andere voedingsstoffen nodig hebben dan kleuters en oudere kinderen. 

2. Vitamine D

Daarnaast ga je best na of de kindervitamines in kwestie vitamine D bevatten. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat calcium beter wordt opgenomen en draagt zo bij tot sterke tanden en een sterk gebit. Het probleem is echter dat kinderen meestal onvoldoende groenten, fruit en vis eten, stoffen die rijk zijn aan vitamine D, waardoor de kans op een tekort reëel is. 

3. Let op de referentie-innames

Een derde aspect waar je best op let, is de referentie-inname. Dat is de hoeveelheid van vitamines en mineralen die je per dag nodig hebt. Volgens de wet moet de hoeveelheid vitamines en mineralen vermeld worden op de verpakking van voedingsmiddelen. Maar er moet ook weergegeven worden hoeveel procent dat is van de referentie-inname voor volwassenen. Daarom is het moeilijk die referentie-inname op kindervitamines toe te passen. Om dat toch enigszins mogelijk te maken, kan je als maatstaf een referentie-inname van om en bij de 50 % hanteren voor kindervitamines. Volwassenen hebben immers over het algemeen ongeveer twee keer zo veel nodig als kinderen. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen zoals bijvoorbeeld vitamine D, waar de referentie-inname 10g per dag is, wat overeenkomt met 200 % van de referentie-inname. 

… Maar welke kindervitamines koop je nu? 

Een voorbeeld van goeie voedingssupplementen zijn de kindervitamines van Davitamon. De Davitamon kauwtabletten geven je kinderen precies die extra’s die ze nodig hebben om gezond op te groeien. Ze bevatten 12 vitamines en 9 mineralen en zijn verkrijgbaar in 3 smaken: framboos, banaan en multifruit. Momenteel kan je bij je apotheker of op NewPharma en Farmaline de promotie vinden koop 1 Davitamon* en krijg een Davitamon Junior Multifruit 60 gratis. 

*met uitzondering van Davitamon Vitamine D Aquosum

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…