scrollTop top

Waarom champagne drinken je geheugen verbetert

Waarom champagne drinken je geheugen verbetert

Iedereen houdt wel van een glaasje champagne op zijn tijd. Het is lekker verfrissend en wordt vaak gedronken op speciale gelegenheden. Ben jij een échte champagne liefhebber? Dan hebben wij goed nieuws! Uit onderzoek blijkt nu namelijk dat het drinken van champagne je geheugen verbetert!

Volgens de wetenschapper die dit onderzoek uitvoerden kan je door drie glazen champagne per dag te drinken ziektes als Alzheimer en dementie helpen voorkomen. Champagne is een mix van pinot noir en pinot meunier. Deze specifieke druifsoorten bevatten een stofje dat de creatie van hersenziekten tegengaat en naast dit zou het zelfs je geheugen verbeteren!

De onderzoekers zelf waren ook zeer verrast door deze ontdekking: “De resultaten waren verbluffend, maar wel heel interessant, omdat dit het eerste onderzoek is dat aantoont dat champagne ons geheugen beïnvloedt”. Aldus Professor Jeremy Spencer van het onderzoeksteam.

De wetenschappers kunnen niet wachten om dit te testen op proefpersonen. De woordvoerder van de Amerikaanse ‘Alzheimer’s Society’ vond de resultaten zeer interessant. Hij geeft wel aan dat er nog veel meer research over dit onderwerp nodig is. Wij nemen in ieder geval nog een glaasje!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  527.053.641
 • Aantal
  doden
  6.282.112
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.147.568
 • Aantal
  doden
  31.727

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!